ARSENIE BOCA. Cuvinte neașteptate despre BOLNAVI

ARSENIE BOCA. "Boala nu există prin sine însăși, există numai bolnavi", aflăm din scrierile părintelui Arsenie Boca.

VEZI ȘI: EXCLUSIV. Tărâmul unde românii vin cu miile să se roage. Este locul pe care puțini îndrăznesc să-l fotografieze. "Oamenii se regăsesc aici"


ARSENIE BOCA. Din cartea "Învățături ale părintelui Arsenie Boca" aflăm că boala apare mai întâi psihic, concluzie la care a ajuns și medicina modernă.

VEZI ȘI: Cuvinte INTERZISE, ARSENIE BOCA. Ce nu ar trebui să spui NICIODATĂ

ARSENIE BOCA. "Din Scriptură se vede lămurit că pentru stăvilirea fărădelegilor şi stârpirea păcatului din popor, Dumnezeu a pedepsit până şi cu lepră. Deci lepra – şi orice lepră – urmărită în obârşiile ei, găseşti că e păcatul sufletului, care atrage după sine pedeapsa trupului, dar îi aduce şi sufletului sănătatea sa: smerenia. Boala apare întâi în psihic. Aceasta e o concluzie a medicinii moderne. Scriptura vedem că întregeşte cu lămuriri ceea ce spune medicina. E o retragere – dacă nu izgonire – a lui Dumnezeu din susţinerea sănătăţii omului", este un pasaj din sursa anterior menționată.

ARSENIE BOCA. "Boala nu există prin ea însăși, există numai bolnavi. Dacă oamenii ar urmări din neam în neam sfințenia vieții, negativele acestea ar putea să dispară ca accidente ale vieții. Dar cel mai greu lucru cu putință e să îndupleci omul sp urmărească statornic realizarea sfințeniei. E de neînțeles faptul că omul vede câte nepaste îndură dacă nu are rezemarea vieții sale în Dumnezeu, și totuși nu se reazemă pe El", mai aflăm din cartea "Învățături ale părintelui Arsenie Boca".

VEZI ȘI: ARSENIE BOCA: Cine sunt oamenii care NU au necazuri. "Pe ei i-a lepădat Dumnezeu"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel