EXCLUSIV  Părintele Marțiș: De ce trebuie să luăm ''concediu” în Săptămâna Mare

Părintele Ovidiu Ciprian Marțiș
Părintele Ovidiu Ciprian Marțiș

Părintele Ciprian Marțiș a evidențiat, în cadrul unui interviu pentru DC News, importanța șansei pe care o avem în Săptămânii Mare, o perioadă în care trebuie să acordăm o atenție deosebită sufletului. Este momentul în care trebuie să urcăm Golgota cu Iisus.

Cum ar trebui să parcurgem această perioadă a Săptămânii Patimilor?

Legat de perioada în care ne aflăm, ar trebui să conștientizăm faptul că este o șansă pentru fiecare dintre noi de a fi mai buni, de a ne îmbunătăți viața. Este un post al pocăinței pentru că suntem chemați la această îndreptare a vieții noastre, care nu este posibilă fără post și rugăciune. Vă amintesc că într-una din pericopele evanghelice când Mâtuitorul a vindecat un om care avea două duhuri rele și apostolii nu au putut să îl ajute, Mântuitorul a fost întrebat de către apostoli, iar Iisus le-a răspuns, precum ne răspunde și nouă celor de astăzi.  Nu se pot vindeca aceste duhuri decât cu post și rugăciune. Fiecare dintre noi avem de vindecat câte ceva legat de suflet, multe păcate pe care oamenii le săvârșesc și își întinează sufletul. Prin urmare, niciunul dintre oameni nu poate să afirme că este complet sănătos sufletește. În Săptămâna Patimilor trebuie să lepădăm toată grija cea lumească. Trebuie să acordăm un timp expres pentru suflet. a spus Părintele Ovidiu Ciprian Marțiș.

Acum trebuie să ne luăm un concediu pentru suflet’’

Vă fac o analogie, pe care unii nu o să o considere potrivită. Așa cum ne luăm concediu să ne odihnim trupul  și plecăm mai aproape sau mai departe pentru a ne relaxa și cel puțin 7 zile pe an suntem doar pentru trup și dăm curs acestei perioade de odihnă, acum trebuie să ne luăm un concediu pentru suflet. 7 zile, în Săptămana Mare, omul trebuie să se dedice un timp prețios pentru suflet mai mult decât am facut până acum. Este momentul în care trebuie să urcăm Golgota cu Iisus, trebuie să fim alături de femeile mironosițe, de apostoli, de ucenici și însoțindu-L pe drumul crucii și rămânand alături de Hristos, care a venit pentru noi și pentru a noastră mântuire.’’ a menționat Părintele Ovidiu Ciprian Marțiș de la Parohia Sf.Ioan Iacob Hozevitul din Florești, județul Cluj.

VEZI ȘI Greșeala pe care o facem în Săptămâna Mare de post. Părintele Marțiș, semnal de alarmă privind ce mâncă înainte de Paște 

VEZI ȘI Săptămâna Mare. Preotul Crângașu: Ce presupune uscarea smochinului neroditor și evoluția tânărului Iosif

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel