Parchetul European. Lazăr: Urmează o etapă importantă

Augustin Lazăr
Augustin Lazăr

Operaţionalizarea Parchetului European reprezintă o etapă importantă în dezvoltarea cooperării judiciare în materie penală a UE, a subliniat procurorul general Augustin Lazăr.

"Augustin Lazăr a subliniat că acest moment, când România se află la Preşedinţia Consiliului, reprezintă o etapă importantă în dezvoltarea cooperării judiciare în materie penală a Uniunii Europene, cu referire directă la operaţionalizarea Parchetului European, prima autoritate de parchet supranaţională din istorie, parte a ordinii judiciare europene. În acest context, procurorul general al PICCJ a menţionat contribuţia importantă a României, precizând că ideea Parchetului European a fost inspirată de o propunere din anul 1925 a celebrului profesor român Vespasian V. Pella de a înfiinţa un minister public internaţional", a informat un comunicat al Parchetului.

De asemenea, procurorul general, care a fost invitat special al evenimentului, şi-a exprimat convingerea că viitoarea cooperare între Parchetul European şi Eurojust va constitui piatra de temelie a unei structuri instituţionale a Uniunii Europene capabile să combată eficient infracţiunile împotriva intereselor sale financiare.

Augustin Lazăr a avut şi o întâlnire cu membrii Biroului naţional Eurojust şi cu staff-ul de origine română al instituţiei europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel