Paradă 1 Decembrie Alba Iulia - video

Parada 1 Decembrie 2018 Ploiești program
Parada 1 Decembrie 2018 Ploiești program

În jur de 2.000 de militari - de la MApN, MAI şi SRI, cărora li se adaugă şi un detaşament polonez, şi aproximativ 200 de mijloace tehnice, inclusiv elicoptere şi avioane MIG 21 şi F-16, vor lua parte la ceremonia militară care va avea loc în 1 Decembrie la Alba Iulia. 

Update 5: Parada se încheie - Onorul prezentat de Muzicile Unite ale Deviziei 4 Infanterie Gemina.

Update 4: Cavaleria din cadrul Direcție Generale de Jandarmi a municipiului București defilează.

Update 3: Survolează Alba Iulia elicoptere Puma, avioane C 130  Hercules. La eveniment sunt programate şi survoluri ale aparatelor MiG 21 Lancer şi F16. Forţele terestre au început şi ele defilarea.

Update 2: A fost intonat imnul naţional. Începe defilarea. 2.000 de soldaţi participă la ceremonii.

Update 1: Klaus Iohannis a ajuns la Alba Iulia. Preşedintele participă şi la acest eveniment după ce, de dimineaţă, a asistat la ceremoniile de la Bucureşti, de la Arcul de Triumf. Preşedintele a depus o coroană de flori la bustul lui Ferdinand 1. Are loc, de la ora 15.00, inaugurare Podului Unirii și Monumentului Unirii – Parcul Unirii. 

Paradă 1 Decembrie Alba Iulia. La ora ora 15.30 este programată ceremonia militară, defilarea trupelor şi tehnicii militare. DC NEWS transmite live video şi text, în cadrul acestui articol, principalele momente ale ceremoniei. 

Paradă 1 Decembrie Alba Iulia. "Cu mijloace şi personal (MApN - n.r.) vor participa aproximativ 1.000 de militari şi circa 200 de mijloace tehnice terestre. Mijloace aeriene vor fi elicoptere şi avioane MIG 21 şi F-16. (...) Ceremonia va ţine în jur de 60 de minute", a afirmat comandantul Diviziei 4 Infanterie "Gemina" din Cluj Napoca, general de brigadă Virgil Ovidiu Pop.

El a menţionat că, în total, vor fi în jur de 2.000 de persoane implicate în paradă, celor 1.000 de la armată urmând să li se adauge şi personal MAI şi de la alte structuri de securitate naţională. "În cadrul detaşamentelor pedestre va fi prezent şi un detaşament din armata polonă", a spus Pop. Generalul de brigadă a avertizat că folosirea dronelor este "strict interzisă" pe durata ceremoniei, pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite în condiţiile în care elicopterele şi avioanele vor zbura la joasă înălţime. 

Potrivit lui Pop, pe timpul intonării imnului se vor executa 21 de salve de tun, iar pe durata desfăşurării ceremonialului militar, 8 tunuri de la o firmă specializată vor executa lovituri cu confeti tricolore. 

Paradă 1 Decembrie Alba Iulia. De asemenea, între orele 13.00 şi 14.30, tehnica militară va fi prezentă pe locurile de plecare la defilare şi cei care doresc pot să se fotografieze sau să vadă de aproape în ce constau echipamentele. "Va fi un fel de expoziţie de tehnică militară", a spus generalul de brigadă. El a explicat că, pe data de 1 Decembrie, în garnizoana Alba Iulia se va desfăşura, asemenea celorlalte garnizoane din afara Capitalei, un ceremonial militar şi nu o paradă, aceasta urmând să aibă loc doar în Bucureşti. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel