Papa în România. Suveranul Pontif a plecat de la Câmpia Libertăţii din Blaj

Papa Francisc a plecat de la Câmpia Libertăţii din Blaj, unde a prezidat duminică Sfânta Liturghie cu beatificarea celor şapte episcopi greco-catolici martiri, la care au participat aproximativ 120.000 de credincioşi.

După-amiază, Suveranul Pontif va avea o întâlnire cu membri ai comunităţii rome din Blaj şi va vizita biserica din Cartierul "Barbu Lăutaru".

Până atunci, Papa Francisc va lua prânzul la sediul Curiei Arhiepiscopiei majore de Alba Iulia şi Făgăraş din Blaj, o clădire istorică ridicată între 1911 şi 1916 în Piaţa 1848 din localitate. Destinaţia sa iniţială a fost de Bibliotecă Centrală a Mitropoliei. După instaurarea regimului comunist, în 1948, biblioteca a fost desfiinţată. O parte din fondul de carte a fost distrus, iar restul a fost transferat la Biblioteca Academiei Române filiala Cluj.

Până în 1990, clădirea a fost utilizată de diferite instituţii publice. Reintrat în patrimoniul Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, edificiul a devenit sediul Curiei Arhiepiscopiei majore. Aici se întruneşte periodic Sinodul Episcopilor. Din 2013, găzduieşte şi sediul Muzeului Arhiepiscopiei Majore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel