Papa Francisc se întâlnește cu romii dintr-un cartier din Blaj

FOTO: vaticannews.va
FOTO: vaticannews.va

În cadrul vizitei oficiale făcute de Papa Francisc în România acesta va avea și o întâlnire cu comunitatea romă dintr-un cartier din Blaj. 

În cadrul călătoriei apostolice pe care o efectuează în România, papa Francisc se va întâlni cu comunitatea romă la noua biserică din cartierul "Barbu Lăutaru" în ultima zi a vizitei, duminică, 2 iunie, scrie vaticannews.va

În aceeași zi, pe Câmpia Libertății, pontiful celebrează Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, în cadrul căreia are loc ceremonia de beatificare a șapte episcopi martiri ai Bisericii greco-catolice.

Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, împreună cu Consiliul Județean Alba și Primăria Municipiului Blaj au construit o biserică pentru comunitatea romă din acest cartier al orașului și a fost sfințită recent.

Inițiativa Bisericii greco-catolice în favoarea romilor continuă apostolatul desfășurat odinioară de episcopul martir Ioan Suciu, care s-a născut la Blaj și a lansat diferite opere de evanghelizare a tinerilor din comunitatea rom, inclusiv excursii și meciuri de fotbal.

Piatra de temelie a noii biserici și a unui centru pastoral a fost binecuvântată la 1 octombrie 2017 de cardinalul Leonardo Sandri, prefectul Congregației pentru Bisericile orientale.

Vezi și: Papa Francisc în România. Traseele pe care va circula Suveranul Pontif, verificate cu rigurozitate

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel