Papa Francisc, schimbare istorică în Biserica Catolică: Avorturile, iertate

Papa Francisc a anunțat că preoții catolici au permisiunea de a ierta femeile care fac avort.

Papa Francisc a fpcut un anunț oficial, luni. 

”Vreau să reafirm faptul că avortul este un păcat grav pentru că pune capăt unei vieți nevinovate. Totuși, trebuie spus că niciun păcat nu este de neatins de către mila lui Dumnezeu atunci când aceasta se întâlnește cu dorința reală a unei nimică se re reconcilieze cu tatăl”, spune Papa Francisc într-o scrisoare oficială.

”Fie care fiecare preot să fie un ghid spiritual pentru acelea care se află pe drumul acestei reconcilieri speciale”, mai spune Papa.

Încă din secolul I, Biserica a afirmat răutatea morală a oricărui avort provocat. Iată, că 20 de secole mai târziu, insituția își schimbă poziția.

Papa Francisc și-a exprimat încă de anul trecut dorința ca preoții catolici să ierte păcatul avortului.

O mentalitate larg răspândită şi insensibilă a dus la pierdrea sensibilităţii sociale şi personale cu care se cuvine să întâmpinăm o nouă viaţă. Tragedia avortului este experimentată de unii cu superficialitate, ca şi când nu şi-ar da seama de distrugerea extremă pe care o presupune acest act. Mulţi alţii, pe de altă parte, deşi experimentează acest moment ca pe o înfrângere, cred că nu aveau altă opţiune. Mă gândesc, în special, la femeile care au recurs la avort. Sunt foarte conştient de presiunea care le-a condus pe aceste femei spre această decizie. Ştiu că este o tortură din punct de vedere existenţial şi moral. Am întânit atât de multe femei care poartă în inimă cicatricea acestei decizii dureroase, pline de agonie. Ceea ce s-a întâmplat este profund nedrept. Totuşi, doar înţelegând adevărul, cineva poate să nu îşi piardă speranţa. Iertarea lui Dumnezeu nu poate fi refuzată celui care se căieşte, în special când acea persoană se apropie de Sfânta Spovedanie cu inima sinceră, căutând reconcilierea cu tatăl", a spus în trecut Papa Francisc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel