Papa Francisc, prezent la Audienţa generală în baston din cauza durerii de genunchi

Papa Francisc a apărut pentru prima dată miercuri în public mergând cu ajutorul unui baston din cauza durerii de genunchi care îl supără de mai multe luni.

Papa a mai fost văzut în unele fotografii sprijinit într-un baston de lemn de culoare închisă, însă miercuri la Audienţa generală din Piaţa San Pietro este pentru prima oară când îl foloseşte în public, iar pentru a se putea deplasa foloseşte un scaun rulant, potrivit Agerpres.

Luni, în timpul unei întâlniri cu episcopii italieni, papa a mărturisit că nu vrea să se opereze şi că va continua să facă infiltraţii pentru a-şi alina durerile, potrivit ziarului italian Il Messagero.

Arhiepiscopul din La Plata, Victor Fernández, a asigurat după o recentă vizită la Vatican că papa, pe lângă infiltraţii, face şi fizioterapie timp de două ore în fiecare zi.

În ultimele săptămâni, Sfântul părinte şi-a suspendat agenda pentru câteva zile pentru a se supune unor investigaţii medicale din cauza problemei la genunchi, care l-au împiedicat să oficieze liturghiile din Săptămâna Paştelui.

La începutul lunii aprilie, în cadrul voiajului său apostolic în Malta, papa nu a putut coborî scările avionului şi a recurs pentru prima oară la un lift.

Aceste probleme de mobilitate ale papei suscită preocupare în perspectiva viitoarelor sale voiaje apostolice, la începutul lunii iulie în Republica Democratică Congo şi Sudanul de Sud, sau în Canada la sfârşitul acelei luni, în timp ce vizita în Liban, prevăzută pentru jumătatea lunii iunie, a fost amânată.

Citește și...

Liderul spiritual al creştinilor ortodocşi: Biserica rusă "ne-a dezamăgit" cu privire la Ucraina

Într-un interviu difuzat marţi seara de televiziunea publică elenă ERT, Patriarhul Bartolomeu a declarat că se aştepta ca Patriarhul Kirill să ia atitudine împotriva deciziei preşedintelui rus Vladimir Putin de a invada Ucraina şi să demisioneze, dacă era nevoie, într-un gest de opoziţie faţă de război.

"Nu este posibil ca toate bisericile să nu condamne violenţa, războiul. Biserica rusă ne-a dezamagit. Nu doresc ca Biserica Rusiei şi fratele Patriarh Kirill să fie această excepţie tragică. Nu ştiu cum poate găsi o justificare în conştiinţa sa", a mai spus el.

Citește întreaga știre AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel