Papa Francisc, o nouă cale pentru beatificare

Papa Francisc
Papa Francisc

După martirii care au murit pentru credința lor și credincioșii cu virtuți de eroi, o nouă cale a fost deschisă de papa Francisc pentru demararea procedurilor de beatificare și, apoi, de sanctificare.

 Noua metodă îi vizează pe acei oameni care și-au dat viața pentru a-i salva pe ceilalți, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Eroica ofrandă a vieții, trezită și susținută prin caritate, exprimă o imitare adevărată, deplină și exemplară a lui Hristos", se afirmă într-un act legislativ adoptat din inițiativa papei Francisc ("motu proprio").

Această ofrandă "liberă și voluntară a vieții" se caracterizează prin "acceptarea eroică" a unei morți "sigure și iminente", stipulează același text.

Ar putea fi vizate persoanele care i-au îngrijit pe bolnavii de ciumă și care au murit la rândul lor după contagiere, a explicat un prelat citat de ziarul oficial al Vaticanului, L'Osservatore Romano.

Viitoarea persoană beatificată va trebui să facă dovada unei vieți care a respectat virtuțile creștine și să se bucure de reputația unui sfânt. Mai ales, beatificarea va necesita un miracol, obținut grație rugăciunilor care i-au fost adresate după moartea sa.

Beatificarea vizează persoane remarcabile pe care Biserica vrea să le dea ca exemplu în fața creștinilor și care sunt declarate "binecuvântate" în urma unei anchete minuțioase.

Noua posibilitate anunțată marți vine în completarea altor "profiluri" existente, precum "virtuți eroice" (o viață excepțională) și martiriul generat de "ura față de credință" (care sunt dispensate de necesitatea existenței unui miracol).

Agenția de presă catolică I-Media consideră că noua definiție ar putea să se aplice unei tinere italience al cărei proces de beatificare este în curs la Roma. Chiara Corbella a murit pe 13 iunie 2012 după ce a refuzat tratamentul anticancer care ar fi pus în pericol viața bebelușului cu care era însărcinată. A murit la o lună după nașterea fiului ei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel