EXCLUSIV  Papa Francisc, noi cardinali. Detaliul INTERESANT legat de cardinalii instituiți în ultimii 4 ani

Papa Francisc va numi cu o zi înainte de Sfinții Apostoli Petru și Paul, cinci noi cardinali. Scriitorul Dan Ciachir a vorbit despre noile numiri pentru DCNews.

Miercuri, 28 iunie, Papa Francisc va ține un consistoriu pentru numirea a cinci noi cardinali.

Înaintea de marea sărbătoare a Sfinților Apostoli Petru și Paul, Papa va concelebra Sfânta Liturghie împreună cu noii cardinali, Colegiul cardinalilor, noii arhiepiscopi mitropoliți, episcopii și câțiva preoți.

Scriitorul Dan Ciachir ne-a atras atenția asupra unui detaliu interesant legat de cardinalii instituiți de Papa Francisc începând cu anul 2013: ”Prin numirea a celor cinci se ajunge la 59 de cardinali instituiți de Papa Francisc. Toți cei cinci sunt electori, în sensul că au drept de vot inclusiv în alegerea unui nou Papa pentru că nu au 80 de ani.”

Mai mult, numărul cardinalilor instituiți de Papa Francisc reprezintă o treime din colegiul cardinalilor, iar mulți dintre cei ridicați în rang de actualul Papă au și drept de vot. 

Numele noilor cardinali sunt: mons. Jean Zerbo, arhiepiscop di Bamako (Mali), mons. Juan José Omella, arhiepiscop Barcelona (Spania), mons. Anders Arborelius, episcop de Stockholm (Suedia), mons. Louis-Marie Ling Mangkhanekhoun, episcop titular de Acque nuove di Proconsolare, vicar apostolic de Paksé (Laos) și mons. Gregorio Rosa Chávez, episcop titular de Mulli, auxiliar al arhidiecezei de San Salvador (El Salvador). (…)

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel