Papa Francisc, la Șumuleu Ciuc. 100.000 de persoane s-au înscris pentru vizită

Un număr de 100.000 de pelerini s-au înscris deja, de la 1 martie până în prezent, pe platforma online lansată special pentru pregătirea vizitei Suveranului Pontif la Şumuleu Ciuc, unde se află un Sanctuar marian şi unde, de peste 450 de ani, are loc un celebru pelerinaj de Rusalii.

Potrivit organizatorilor, Papa Francisc va sosi cu elicopterul în 1 iunie la Şumuleu Ciuc de la Bacău şi va petrece alături de pelerini cinci ore. 

Olah Zoltan, membru în comitetul de organizare al vizitei, a anunţat că s-au înscris deja online, pe platforma pontifex.ro, creată special pentru această vizită istorică, 100.000 de pelerini.

"S-au înregistrat foarte multe persoane la data de 1 iunie, la întâlnirea cu Sfântul Părinte, este peste aşteptările noastre. (...) Am vorbi de mai multe ori acest aspect, dar credem că este important să clarificăm anumite erori, anumite lucruri care nu au fost înţelese prea bine de-a lungul timpului. Pentru a putea pregăti din timp şi în mod corespunzător vizita, este nevoie să ştim un număr exact al pelerinilor. De foarte multe ori organizatorii au fost întrebaţi de acest aspect. Fără înregistrarea pelerinilor nu putem decât să presupunem şi să nu ştim exact numărul. Ştiind un număr exact, putem să informăm instituţiile statului responsabile cu siguranţa", a spus Olah Zoltan.

Cu ce vor ajunge pelerinii la eveniment

El a precizat că, la înregistrarea online, li s-a cerut pelerinilor să precizeze şi direcţia din care vor veni şi care este opţiunea lor de deplasare. Astfel, aproximativ 25.000 vor veni cu trenul, alţi 25.000 cu autocarul, iar 33.000 pe jos din satele şi localităţile apropiate. De asemenea, 140 de persoane şi-au declarat opţiunea de a veni cu bicicleta, iar 400 cu motocicleta.

De asemenea, ştiind un număr cât mai exact, organizatorii pot lua măsurile potrivite pentru instalarea toaletelor ecologice şi a numărului necesar de echipaje medicale.

Potrivit lui Olah Zoltan, până în acest moment, 90% dintre cei care s-au înregistrat provin din Transilvania. De asemenea, 356 de preoţi şi-au arătat interesul de a participa la vizita Suveranului Potif din 1 iunie la Şumuleu Ciuc, precum şi 150 de călugări şi călugăriţe.

Între 31 mai şi 2 iunie, Papa Francisc va vizita oraşele Bucureşti, Iaşi şi Blaj şi Sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc.

 

Vezi și: Speed Marathon: Peste 13.000 de mașini controlate și sute de permise reținute

Facturile la Vodafone se scumpesc. Cum poți renunța la contract

 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy