Papa Francisc în România. Chirieac: Acesta e miracolul de fapt

Papa Francisc
Papa Francisc

Bogdan Chirieac a comentat, la România TV, asupra vizitei istorice făcută de către Papa Francisc în România, asupra modului în care românii l-au primit, dar şi a vremii care pare că a ţinut cu sutele de mii de oameni care au vrut să fie aproape de Sanctitatea sa. 

"Ioan Paul al II-lea a venit aici şi a spus, sărutând pământul ţării, 'sunt în Grădina Maicii Domnului'. Aceasta şi graţie - căci de aceea au intrat în istorie - preşedintelui Emil Constantinescu şi patriarhului Teoctist. A urmat, acelui moment, începerea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană, apoi s-a apropiat de NATO. Astăzi, după 20 de ani, avem mare nevoie de vizita Papei Francisc. Este, foarte clar, meritul patriarhului Daniel şi al preşedintelui Klaus Iohannis. De ce spun lucrul acesta? Fiindcă Papa, fiind şi şeful Bisericii Catolice şi şef de stat, pentru a merge într-o ţară care nu este catolică are nevoie de invitaţia şefului statului, dar şi de cea a bisericii majoritare din statul respectiv. 

Să mai spunem un lucru: cu toţi sateliţii, cu toate radarele, cu toată tehnologia... S-au anunţat astăzi, pentru Bucureşti, furtuni, cod galben, cod portocaliu. Cu voia lui Dumnezeu - căci acesta e miracolul - cea mai mare parte a zilei, până s-a încheiat slujba de la catedrala Sfântul Iosif nu am văzut un strop de ploaie pe drumul sanctităţii sale. Dacă vreţi, un miracol în ciuda tehnologiei. Iată ce a însemnat, pentru ca sute de mii de oameni să poată ajunge în preajma sanctităţii sale. 

Să ştiţi că am fost atât de mândru de Catedrala Neamului cum nu vă imaginaţi. Nu ştiu cum vor fi peste 100 de ani urmaşii noştri, cred că vor privi la această catedrală cum privesc francezii la Notre Dame", a declarat Bogdan Chirieac la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel