Papa Francisc, gest neobișnuit. A răspuns la un apel telefonic misterios chiar în timpul audienței generale / VIDEO

Papa Francisc, gest neobișnuit. A răspuns la un apel telefonic misterios chiar în timpul audienței generale / VIDEO
Papa Francisc, gest neobișnuit. A răspuns la un apel telefonic misterios chiar în timpul audienței generale / VIDEO

Papa Francisc i-a surprins miercuri pe credincioşi, întrerupând audienţa generală pentru a vorbi în privat la telefon, o convorbire care a intrigat mass-media şi pe participanţi, relatează joi EFE.

Suveranul pontif era pe punctul de a încheia audienţa generală desfăşurată în Aula Paul al VI-lea a Vaticanului, când unul dintre asistenţii săi a intrat brusc în sală pentru a-i comunica ceva şi a-i înmâna telefonul mobil.

Papa, acoperit de asistentul său care a stat în faţa lui, a răspuns la telefon şi a vorbit pentru câteva momente cu o interlocutorul său, cu o faţă liniştită dar gesticulând cu mâinile, într-o scenă captată de camerele de televiziune. Părintele a ieşit chiar pentru câteva momente din Aula Paul al VI-lea, pentru a se întoarce apoi şi a se despărţi de credincioşii care îl aşteptau.

VIDEO

Este vorba de un gest neobişnuit despre care s-a scris mult în ultimele ore, însă nici Vaticanul nici mijloacele sale de comunicare nu au făcut referire la aceste momente. Ceea ce pare evident este că era vorba de un apel urgent care nu putea fi amânat, având în vedere întreruperea audienţei generale de către asistentul său care a intrat în sală cu telefonul în mână într-un moment în care audienţa era pe cale să se încheie.

Pe ecranul telefonului s-a putut citi numele arhiepiscopului Edgar Pena Parra, care a fost numit recent substitut pentru Afacerile generale ale Secretariatului de Stat al Vaticanului, scrie Agerpres.

Poliția a interceptat un plic cu trei gloanțe care îi era adresat Papei Francisc

Amintim că un plic cu gloanțe care trebuia să ajungă la Papa Francisc a fost interceptat, pe 9 august, în apropierea orașului Milano.

Plicul avea timbru francez și era adresat „Papei – Orașul Vatican, Piața S. Pietro din Roma”.

Poliția ar fi pus mâna pe corespondență la un centru de sortare din Peschiera Borromeo, la periferia Milanoului, după ce un manager a semnalat iregularitatea. Presa din Italia scrie că Papa Francisc trebuie să călătorească în Budapesta, în data de 12 august, și va decola de pe Aeroportul Internațional Fiumicino din Roma. Acesta va merge mai apoi mai sus pe Dunăre, în Bratislava, Slovacia. (Citește știrea AICI).

Un cardinal al bisericii romano catolice a fost trimis în judecată pentru fraudă financiară

Un cardinal romano-catolic, care în trecut s-a făcut remarcat ca fiind un apropiat și un aliat al Papei Francisc, a fost pus sub acuzare în Vatican, pentru folosirea eronată a fondurilor bisericii pe o afacere imobiliară în Londra. Angelo Becciu, în vârstă de 73 de ani, este cel mai înalt prelat care este judecat din datele istoriei moderne, scrie BBC. 

Se pare că Becciu ar fi cheltuit 350 de milioane de euro din banii bisericii pe o afacere imobiliară în zona de lux Chelsea, din Londra, care  s-a dovedit a fi mult mai păguboasă decât părea la început, în anul 2014. În toată această situație, prelatul spune că nu a făcut nimic greșit. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel