Poliția a interceptat un plic cu trei gloanțe care îi era adresat Papei Francisc

Pixabay
Pixabay

Un plic cu gloanțe care trebuia să ajungă la Papa Francisc a fost interceptat.

Un plic care conținea trei gloanțe și îi era adresat Papei Francisc a fost interceptat în apropierea orașului Milano, transmite Newsweek.com. Plicul avea timbru francez și era adresat „Papei – Orașul Vatican, Piața S. Pietro din Roma”.

Poliția ar fi pus mâna pe corespondență la un centru de sortare din Peschiera Borromeo, la periferia Milanoului, după ce un manager a semnalat iregularitatea. Presa din Italia scrie că Papa Francisc trebuie să călătorească în Budapesta, în data de 12 august, și va decola de pe Aeroportul Internațional Fiumicino din Roma. Acesta va merge mai apoi mai sus pe Dunăre, în Bratislava, Slovacia.

Un cardinal al bisericii romano catolice a fost trimis în judecată pentru fraudă financiară

Un cardinal romano-catolic, care în trecut s-a făcut remarcat ca fiind un apropiat și un aliat al Papei Francisc, a fost pus sub acuzare în Vatican, pentru folosirea eronată a fondurilor bisericii pe o afacere imobiliară în Londra. Angelo Becciu, în vârstă de 73 de ani, este cel mai înalt prelat care este judecat din datele istoriei moderne, scrie BBC. 

Se pare că Becciu ar fi cheltuit 350 de milioane de euro din banii bisericii pe o afacere imobiliară în zona de lux Chelsea, din Londra, care  s-a dovedit a fi mult mai păguboasă decât părea la început, în anul 2014. În toată această situație, prelatul spune că nu a făcut nimic greșit. 

Fraudă din banii credincioșilor

Cardinalul Becciu a fost demis în septembrie 2020 de Papa Francisc, în urma rapoartelor despre fărădelegile acestuia au apărut. O investigație ce s-a extins pe o perioadă de 2 ani a scos la iveală modul în care biserica ar fi pierdut milioane de euro, mai ales din donațiile credincioșilor. 

Proprietatea păguboasă este un fost depozit al magazinului de bunuri de lux Harrods, aflat pe bulevardul Sloane. Se pare că pe lângă afacerea din Londra, Becciu ar fi virat bani către afacerile fraților săi, ce operau în Sardinia. Alte 9 persoane sunt judecate în cadrul aceluiași dosar, fiind acuzate de șantaj, fraudă, spălare de bani și abuz de putere. Cardinalul se ocupă de donațiile încasate de biserică în cadrul secretariatului financiar al Vaticanului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel