Papa Francisc, discurs cutremurător despre "cultul banilor"

Screen Shot 2013-05-21 at 10.48.11 AM
Screen Shot 2013-05-21 at 10.48.11 AM

Papa Francisc a atacat "dictatura" sistemului financiar global și a avertizat că acest cult al banilor nu face decât să transforme viața a milioane de oameni în mizerie. Papa a mai spus că acest capitalism de piață liberă a creat o tiranie și oamenii sunt judecați în funcție de puterea de consum. Banii ar trebui făcuți pentru a servi oamenii, nu pentru a-i conduce, a spus Papa Francisc, care a făcut apel la un sistem bancar etic. El a mai spus că țările ar trebui să impună mai mult control asupra economiilor lor și să nu permită o autonomie absolută pentru binele comun. 

Papa a mai spus că decalajul dintre bogați și săraci a crescut și că bucuria vieții s-a diminuat în multe țări dezvoltate, potrivit The Sydney Morning Herald. "În timp ce veniturile unei minorități cresc exponențial, cele ale unei majorități se prăbușesc", a spus Papa Francisc. El a mai spus că în țările sărace modul de viață al oamenilor a devenit nedemn și marcat de violență și disperare.

"Papa îi iubește pe toți, săraci și bogați, însă Papa are datoria, în numele lui Hristos, să le amintească celor bogați să-i ajute și respecte pe cei săraci", a spus Papa Francisc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel