Papa Francisc, despre Biserica Catolică și celelalte religii

papa
papa

Reprezentanţi ai comunităţilor ebraice, musulmane, budhiste, jainiste şi sikh, cu toții au fost prezenţi la întâlnirea cu noul Papă. Suveranul Pontif i-a salutat pe toți și a subliniat necesitatea unei unități "între toate persoanele care cred în Hristos" şi a unei "colaborări loiale" între toate confesiunile creştine.

"Biserica Catolică este conştientă de importanţa prieteniei şi respectului între bărbaţi şi femei din diferite tradiţii religioase", a declarat Papa Francisc, scrie Mediafax.  El a mai spus  "Apreciez prezenţa voastră, a tuturor, în care văd voinţa de a coopera pentru binele umanităţii", subliniind importanţa unei "coexistenţe paşnice între religii".

Celor 16 demnitari ai Delegaţiei ebraice, Papa le-a subliniat "legătură spirituală specială" care-i uneşte pe creştini şi evrei. "Mulţumesc totodată pentru participare tuturor tradiţiilor religioase şi, în special, musulmanilor, care invocă, de asemenea, milostivirea Domnului", a continuat Papa.

"În căutarea adevărului, bunătății și frumuseții"

Papa Francisc s-a mai adresat ateilor: "Noi suntem apropiaţi de toţi bărbaţii şi de toate femeile care, cu toate că nu se regăsesc în nicio tradiţie religioasă, se află în căutarea adevărului, bunătăţii şi frumuseţii, care sunt adevărul, bunătatea şi frumuseţea lui Dumnezeu", a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel