Papa Francisc: Catolicii nu trebuie să procreeze ca iepurii

papa francisc dece
papa francisc dece

Papa Francisc a denunțat, luni, "colonizarea ideologică" a familiilor și a lumii în dezvoltare, unde, spune Suveranul Pontif, ideile vestice și progresiste despre controlul sarcinilor și drepturile homosexualilor sunt impusde de către grupuri, instituții sau națiuni individuale, ca o condiție pentru ajutorul de dezvoltare.

Catolicii nu trebuie să procreeeze "ca iepurii" și să aibă mai mulți copii decât este sigur sau responsabil, a afirmat Papa Francisc, conform AP.

El a arătat că există o varietate de modalități de controlare a sarcinilor, aprobate de biserică. Dar, cel mai important, nicio instituție exterioară nu ar trebui să-și impună viziunile despre familie, a precizat Papa.

"Toată lumea merită să-și conserve identitatea fără a fi colonizat ideologic", a declarat Papa Francisc la întoarcerea din Filipine.

Papa Francisc: Teoriile Evoluției și Big Bang-ului sunt adevărate

Ultimele comentarii ale Suveranului Pontif, împreună cu poziția recent exprimată privind contracepția artificială, semnalează că Papa Francisc încearcă să-și afișeze mai pregnant latura conservatoare, până acum ignorată de opinia publică.

Nu este adevărat că pentru a fi un bun catolic trebuie "să fii precum iepurii", a arătat Papa Francisc. El a oferit exemplul unei femei care era însărcinată cu al optulea său copil după ce suferise șapte operații de cezariană.

"Asta e iresponsabilitate", a spus Papa. Femeia ar putea argumenta că ea trebuie să aibă încredere în Dumnezeu. "Dar Dumnezeu îți oferă metode de a fi responsabil", a declarat Papa Francisc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel