Papa Francisc avertizează: Să nu uităm de această amenințare

Papa Francisc
Papa Francisc

Papa Francisc a afirmat astăzi că este important să nu uităm de o altă amenințare pentru omenire, alta decât pandemia de COVID-19. 

Papa Francisc a afirmat duminică că, în contextul epidemiei de COVID-19, nu trebuie să uităm de lupta împotriva malariei, care ameninţă miliarde de persoane din numeroase ţări, informează AFP, scrie Agerpres. 

În timp ce combatem pandemia de coronavirus, trebuie să ducem de asemenea mai departe angajamentul pentru prevenţia şi tratamentul malariei, care ameninţă miliarde de persoane din numeroase ţări, a declarat suveranul pontif cu prilejul rugăciunii duminicale, amintind că sâmbătă a fost Ziua mondială de combatere a malariei.

Papa Francisc, alături de bolnavi 

Papa Francisc a subliniat că este alături de toţi bolnavii, de toţi cei care îi îngrijesc şi de cei care depun eforturi ca fiecare persoană să aibă acces la servicii sanitare de bază adecvate.

În anul 2017, pe plan global, circa 219 milioane de persoane au fost infectate, înregistrându-se 435.000 de decese, iar peste 90% dintre victime sunt din Africa, potrivit statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Bilanţul cazurilor de paludism în Africa Subsahariană ar putea ajunge la circa 770.000 de morţi anul acesta, echivalentul a de două ori mai mult ca în 2018, a precizat sâmbătă OMS, malaria, spre deosebire de coronavirus, afectând în principal copiii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel