Papa Francisc, atacat în papamobil

Papa Francisc a fost lovit uşor cu o şapcă pe traseul său cu papamobilul, în timpul vizitei din Chile.

O şapcă l-a lovit uşor pe papa Francisc şi i-a aterizat pe umăr, în timp ce parcurgea traseul cu papamobilul spre parcul O'Higgins pentru a oficia slujba la Santiago de Chile, în prima sa vizită în această ţară latinoamericană, relatează miercuri EFE.

În primă fază, din imaginile video publicate de mass-media părea că obiectul care îl loveşte uşor pe papă este un ziar, dar ulterior s-a văzut că era vorba de o şapcă pentru a se apăra de soare. La momentul impactului, papa s-a întors pentru a vedea ce l-a lovit, dar a continuat impasibil să salute lumea strânsă la marginea drumului. În pofida celor 18.000 de agenţi de poliţie mobilizaţi, este greu să fie controlate toate persoanele care se înghesuie să-l vadă pe Suveranul pontif.

Este de asemenea un lucru obişnuit ca în timpul audienţelor celebrate în piaţa Sf. Petru de la Vatican, credincioşii să arunce spre papamobil obiecte care să ajungă la papă, precum şepci, tricouri sau alte articole. Papa Francisc a încheiat prima zi a voiajului său apostolic în Chile, vizitând sanctuarul iezuit San Alberto Hurtado, unde a gustat din 'sopaipillas', un produs local tipic.

Papa a cerut să guste din aceste crochete calde din mălai şi cartof, pregătite de bucătăreasa parohiei, Sonia Castro. Sfântul părinte a părut să aprecieze foarte mult 'sopaipillas', binecuvântând mâinile care le-au preparat, mâinile care le-au împărţit şi mâinile care au primit aceste bucate'.

'Mare grijă că nu am binecuvântat şi să nu cadă greu la stomac, după cât de bine miros', a spus papa glumind.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel