Papa Francisc a plecat spre Blaj cu mașina, din cauza ceții

Din cauza ceții de la Blaj, Papa Francisc nu a putut pleca din Sibiu cu elicopterul, așa cum era stabilit inițial, astfel că Suveranul Pontif merge spre Câmpia Libertății cu un autoturism.

Din cauza condițiilor meteo precare de la Blaj, s-a luat decizia ca Suveranul Pontif să fie dus la Blaj, pe Câmpia Libertății, pe cale rutieră, nu cu elicopterul, așa cum a fost stabilit inițial, conform Mediafax. 

Meteorologii au emis cod galben de ceață pentru județul Alba, între localitățile afectate fiind și Blajul.

Suveranul Pontif a aterizat pe Aeroportul Internațional Sibiu în jurul orei 9.40 și a fost întâmpinat de primarul Sibiului, Astrid Cora Fodor și de președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean.

Șapte episcopi greco-catolici martiri, Valeriu Traian Frenţiu, Vasile Aftenie, Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu, Ioan Bălan, Alexandru Rusu şi Iuliu Hossu, vor fi beatificaţi de Papa Francisc la Blaj.

Duminică este ultima zi a vizitei apostolice a Papei Francisc în România. La evenimentul istoric de la Blaj vor fi prezenți preşedintele României, Klaus Iohannis, și premierul Viorica Dăncilă, iar organizatorii vizitei au estimat prezența a peste 150.000 de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel