Migranţi, refuz. Papa Francisc denunţă ''ipocrizia sterilă''

Papa Francisc
Papa Francisc

Papa Francisc a oficiat vineri în bazilica Sfântul Petru din Roma o slujbă dedicată migranţilor şi refugiaţilor, în timpul căreia a denunţat ''ipocrizia sterilă'' a celor care refuză să ajute aceste categorii de persoane.

La această ceremonie religioasă au participat peste 200 de persoane, printre care s-au numărat şi refugiaţi salvaţi de pe mare precum şi reprezentanţi ai organizaţiilor de caritate care susţin cauza refugiaţilor.

Dumnezeu condamnă ipocrizia sterilă a celor care nu vor să-şi murdărească mâinile şi întorc spatele celor care au dreptul, aşa cum avem şi noi, la siguranţă şi condiţii de trai demne, a spus suveranul pontif, potrivit DPA.

Ipocrizia construieşte ziduri, reale sau virtuale, în loc de punţi'', în timp ce la provocărilor contemporane ale migraţiei, singurul răspuns rezonabil este solidaritatea şi compasiunea, a adăugat papa Francisc. Adresându-se refugiaţilor, papa Francisc i-a îndemnat să fie martorii speranţei într-o lume din ce în ce mai preocupată de prezent, cu puţină viziune asupra viitorului şi ostilă generozităţii.

Să continue să păşească pe calea integrării

Liderul de la Vatican i-a îndemnat pe refugiaţi să continue să păşească pe calea integrării şi, în acelaşi timp, să respecte cultura şi legile ţărilor' care îi primesc. La începutul săptămânii, Vaticanul a anunţat că această slujba specială marchează împlinirea a cinci ani de la vizita papei Francisc în Lampedusa, insula italiană care găzduieşte numeroşi migranţi şi unde Suveranul pontif a întreprins prima sa călătorie oficială în calitate de papă.

Papa Francisc este fiul unor emigranţi italieni în Argentina şi a abordat deseori tema drepturilor refugiaţilor, îndemnând autorităţile guvernamentale să fie mai deschise către aceştia.

Vezi şi: Vatican: Papa Francisc a numit pentru prima oară un laic într-un departament

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel