Papa Benedict nu a luat măsuri în mai multe cazuri de abuz

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Conform unui raport, Papa Benedict nu ar fi luat măsuri în mai multe cazuri de abuz în care erau implicați membri ai bisericii.

Fostul Papă Benedict al XVI-lea nu a reușit să acționeze în privința a patru cazuri de abuz asupra copiilor când era arhiepiscop de München, a susținut o anchetă germană asupra Bisericii Catolice, citată de BBC

Papa Benedict, numit pe atunci Josef Ratzinger, a deținut această funcție între 1977 și 1982. El a negat acuzațiile aduse, dar un nou raport asupra acuzațiilor istorice de abuz realizat de o firmă de avocatură germană l-a incriminat pe fostul pontif. Abuzurile au continuat sub mandatul său, se presupune, iar preoții acuzați au rămas activi în roluri bisericești. 

Primul papă demisionar

Fostul papă, acum în vârstă de 94 de ani, a devenit primul lider al Bisericii care a demisionat în peste 600 de ani în 2013, invocând epuizarea. De atunci, a dus o viață în mare parte liniștită în Vatican și este cunoscut drept papă emerit.

Noul raport al firmei germane de avocatură Westpfahl Spilker Wastl a fost comandat de Biserica Catolică.

„Două dintre aceste cazuri se referă la abuzuri comise în timpul mandatului său și sancționate de stat. În ambele cazuri, făptuitorii au rămas activi în pastorală”, a declarat avocatul Martin Pusch în timp ce a anunțat raportul.

Într-un caz, se presupune că știa despre un preot acuzat că a abuzat băieți minori, care a fost apoi transferat în dieceza sa, dar care a continuat apoi să lucreze în funcții de îngrijire pastorală, iar aceasta implică adesea vizitarea și sprijinirea oamenilor din comunitate.

Papa Benedict neagă acuzațiile

Fostul papă ar fi transmis zeci de pagini de răspunsuri la întrebările firmei de avocatură, în care și-a exprimat sprijinul pentru anchetă, dar a negat orice cunoaștere sau lipsă de acțiune în legătură cu acuzațiile de abuz.

Raportul conține însă procese-verbale care sugerează cu siguranță că a fost prezent la o întâlnire la care a fost discutat subiectul abuzurilor. Vaticanul a transmis într-un comunicat că va examina detaliile raportului odată ce acesta va fi publicat.

Te-ar mai putea interesa și: Icoana din Cluj care a uimit lumea. Totul a început pe 2 decembrie, fapt ținut secret până în prezent - foto

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel