Papa Benedict al XVI-lea anunţă „un an al credinţei“

Papa Benedict al XVI-lea
Papa Benedict al XVI-lea

Papa Benedict XVI şi-a anunţat duminică decizia de a decreta „un an al credinţei“ începând din 11 octombrie 2012, când se vor împlini 50 de ani de la Conciliul Vatican II (Concilium Vaticanum secundum) (1962/1965), informează AFP.

Vorbind în faţa a opt mii persoane angajate în „Noua evanghelizare“, în timpul unei predici în bazilica Sf.Petru, papa a confirmat această iniţiativă, zvonuri despre care circulau de ceva vreme la Vatican, în condiţiile în care societăţile occidentale se depărtează cu mare viteză de valorile creştine.

„Pentru a da un impuls reînnoirii misiunii Bisericii de a conduce oamenii din deşertul în care se află spre viaţă, spre dragoste pentru Cristos care ne dă plinătatea veţii, vreau să anunţ că am decis decretarea unui an al credinţei“, a declarat Sfântul Părinte.

Acest an „va debuta la 11 octombrie 2012, la împlinirea a 50 de ani de la Conciliul Vatican II, şi se va încheia la 24 noiembrie 2013, în Solemnitatea lui Cristos, Regele Universului“, a precizat papa.

Benedict XVI a anunţat că această iniţiativă va fi precizată într-o Scrisoare apostolică.

Conciliul deschis de papa Ioan XXIII a marcat deschiderea Bisericii către lume şi modernitate, cu recunoaşterea libertăţii religioase şi respectarea altor religii. După acest conciliu, Bisercia a fost frământată de multe mişcări de reformă şi iniţiative, în paralel cu o scădere a practicilor religioase. S-au accentuat de asemenea disensiunile dintre progresişti şi conservatori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel