Papa Francisc a permis femeilor să alăpteze la sân în Vatican

Papa Francisc, semnal de alarmă. Apel pentru întreaga lume
Papa Francisc, semnal de alarmă. Apel pentru întreaga lume

Duminică, în Capela Sixtină, Papa Francisc a botezat 34 de copii şi le-a spus mamelor lor să se simtă libere să-i alăpteze acolo dacă le este foame, relatează Reuters.

În timpul ceremoniei care a durat mai mult de două ore, Francisc a botezat 18 fete şi 16 băieţi, inclusiv două perechi de gemeni.

"Dacă încep un concert (prin plâns) sau dacă nu se simt confortabil, le este prea cald, nu se simt în largul lor sau le este foame ...hrăniţi-i, nu vă fie teamă, alăptaţi-i, pentru că şi aceasta este limba iubirii", a spus el într-o scurtă predică improvizată.

Femeile încă se confruntă cu hărţuirea pentru că alăptează în public în unele ţări, chiar dacă atitudinile se schimbă, aminteşte Reuters. Papa a făcut comentarii similare şi în ceremonii anterioare. Imaginile transmise la televiziune au arătat cel puţin o mamă hrănindu-şi copilul cu biberonul.

Botezul papal este un eveniment anual care se limitează la copii ai angajaţilor Vaticanului sau ai Diecezei de la Roma. Francisc este şi episcop al capitalei italiene. Capela Sixtină (italiană: Cappella Sistina, iar în latină Sacellum Sixtinum / Aedicula Sixtina) este capela palatului papal din Vatican și este una din cele mai faimoase comori artistice ale Europei.

În ritul roman sau latin, Botezul Domnului este celebrat în duminica de după Epifanie, sărbătoare marcată la 6 ianuarie care semnifică prezentarea pruncului Iisus Regilor Magi. În ţările unde este ţinută această sărbătoare, Regii Magi sunt cei care aduc daruri copiilor, ia aceste daruri sunt aduse în ziua Epifaniei, şi nu de Crăciun.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel