Pantone:Roz-cuarţ şi albastru-seren, culorile anului 2016

Institutul Pantone din New York, SUA, anunţă la fiecare sfârşit de an culorile oficiale ale anului următor. Dacă în 2015, nuanţa-vedetă a fost marsala, culoare similară cu cea a vinului roşu, în 2016  au fost anunţate, pentru prima dată, două culori principale, care vor da tonul în modă.

Institutul Pantone a desemnat culorile oficiale pentru anul viitor. Alegerea acestora a fost roz-cuarţ şi albastru-seren. Motivul alegerii acestor culori pentru anul 2016 a fost pentru a transmite un mesaj puternic, după cum se arată pe site-ul institutului.

„Împreună, rozul-cuarţ şi albastrul-seren dau naştere unui echilibru vizual. Tonurile calde de roz şi cele reci de albastru se combină perfect, reflectând o conexiune, o stare de bine şi un sentiment de pace şi ordine. Totodată, această combinaţie inedită este şi provocatoare, deoarece nu se regăseşte în asocierile tradiţionale de culori. Ţinând cont şi de faptul că în multe părţi ale lumii asistăm la un gender blur (estomparea diferenţelor de gen), cele două culori alese coincid şi cu schimbările din societatea actuală, din modă sau design", se arată în comunicatul oficial, potrivit adevarul.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel