Urmărește dezbaterea live

Pantelie Rotaru, primarul orașului Drăgănești Olt, trimis în judecată

Primarul oraşului Drăgăneşti-Olt, Pantelie Rotaru, pus de procurori în luna septembrie sub control judiciar şi cu interdicţie de a-şi exercita mandatul a fost trimis în judecată. Primarul este acuzat că ar fi reparat mașina soției din fondurile primăriei. 

Dosarul în care primarul Pantelie Rotaru este inculpat a fost înregistrat pe 27 octombrie la Judecătoria Caracal, are ca obiect fapte de corupţie şi deocamdată nu a fost fixat primul termen de judecată în această cauză. 

Magistraţii Judecătoriei Caracal au decis, luni, să menţină măsura controlului judiciar faţă de Pantelie Rotaru şi o altă persoană inculpată în aceaşi cauză şi au respins solicitarea primarului de modificare a obligaţiilor stabilite prin ordonanţa de dispunere a controlului judiciar, conform soluţiei afişată marţi pe portalul instanţei, notează Agerpres.  

Pe 8 septembrie, primarul oraşului Drăgăneşti-Olt, Pantelie Rotaru, a fost pus de procurori sub control judiciar pentru că anul trecut a plătit cu bani de la bugetul local reparaţiile la maşina firmei al cărei acţionar este soţia sa şi pe care o folosea el, se preciza într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. 

În perioada în care se află sub control judiciar Pantelie Rotaru are interdicţie de a exercita funcţia de primar, în condiţiile în care este acuzat că a săvârşit fapta în calitatea sa de primar. 

Pantelie Rotaru este cercetat pentru abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals şi prejudiciul cauzat bugetului local este de 12 590 lei, potrivit comunicatului menţionat. 

Rotaru ar fi folosit fondurile publice (de la bugetul local al oraşului Drăgăneşti-Olt) pentru plata facturii emisă de o firmă pentru reparaţii la un automobil aparţinând firmei al cărei acţionar este soţia primarului din Drăgăneşti-Olt. În factura plătită din fonduri publice s-a menţionat că reparaţiile ar fi fost făcute unui autoturism aparţinând Primăriei Drăgăneşti-Olt, conform sursei citate. 

Concret, de la procurori

"În fapt, s-a reţinut că la data de 24.07.2015, în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu a îndeplinit în mod defectuos un act prin încălcarea dispoziţiilor legale care reglementează aprobarea şi utilizarea fondurilor publice locale de către ordonatorii principali de credite (primarii). În acest sens, a aplicat pe o factură fiscală emisă la 22.07.2015 de către o societate comercială, ştampila având inscripţia 'bun de plată', pe care ulterior a semnat-o, consecinţa fiind efectuarea plăţii sumei de 12 590, 51 lei, din bugetul local al oraşului şi reprezentând contravaloarea unor lucrări de reparaţii aduse unui autoturism folosit de către inculpat şi care aparţinea societăţii comerciale la care acţionar este soţia acestuia. De notat este faptul că în cuprinsul respectivei facturi s-a inserat că reparaţiile au fost aduse unui alt autoturism, care aparţine Primăriei Oraşului Drăgăneşti Olt. Prin această activitate infracţională, s-a produs o pagubă în patrimoniul Primăriei oraşului Drăgăneşti Olt în cuantum de 12 590,51 lei, precum şi un folos necuvenit primarului R.P.", au explicat procurorii.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy