Panică într-un județ din România. Oamenii trăiesc sub teroare

Sidex Galati
Sidex Galati

Panică într-un județ din România după ce marți au avut loc patru cutremure.

Mai multe seisme însoțite de zgomote puternice au fost resimțite, în cursul zilei de marți, de locuitorii satului Izvoarele din județul Galați, unde, în aceeași perioadă a anului, în 2014 au fost înregistrate peste 30 de seisme, iar în 2013 nu mai puțin de 437.

Primarul comunei Slobozia Conachi, de care aparține satul respectiv, Ioan Neculau, a declarat, miercuri, presei, că localnicii sunt speriați și că a informat Prefectura și Consiliul Județean Galați despre noul roi de cutremure, care au avut intensități cuprinse între două și trei grade pe scara Richter. El a precizat că în zonă sunt așteptați specialiști de la Institutul Național de Fizică a Pământului (INFP) pentru a restarta cele șase stații seismice amplasate în 2013.

[citeste si]

Conform datelor publicate pe site-ul Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP), marți, între orele 10,17 și 17,28 , în județul Galați, au avut loc patru cutremure, două cu magnitudinea de 2 grade pe scara Richter, unul de 2,2 grade Richter și unul de 3,1 grade. Toate cele patru seisme au fost de suprafață, adâncimea variind între 5 și 14 km.

Cutremurul de 3,1 grade s-a produs la ora 13,08, la o adâncime de 6 km. Intensitatea epicentrală a fost I, iar orașele cele mai apropiate de epicentru au fost Galați (16 km), Brăila (29 km), Măcin (37 km), Tecuci (52 km), Focșani (58 km).

"Iar au început să ne chinuie. Pe mine, m-au prins între uși. Era 13,30, la primul. Nici nu știam cum să mă mai feresc. Am zis că ne ducem în pământ. Și bubuia pământul....", a declarat Sultana Necula, una dintre localnice, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel