PANICĂ în TURCIA. MANIFESTAȚII prokurde, cel puțin 14 morți

Protestele au fost declanşate de situaţia oraşului sirian, cu populaţie kurdă, Kobani, situat la frontiera cu Turcia care este asediat de islamişti.

Demonstranţii cereau o acţiune militară fermă a Turciei, dar şi a puterilor occidentale, împotriva trupelor grupării Statul Islamic din Siria. 

Cel puţin 14 oameni au murit în mai multe oraşe din Turcia, în cursul unor manifestaţii ale populaţiei kurde urmate de confruntări cu poliţia. 

Manifestaţii similare ale imigranţilor kurzi au avut loc în mai multe capitale din Vestul Europei. Mii de kurzi au ieşit în stradă, atât în estul Turciei, cât şi la Istanbul şi Ankara, pentru a denunţa refuzul guvernului turc de a interveni împotriva teroriştilor din gruparea Statul Islamic. 
 
Poliţia turcă a intervenit cu tunuri cu apă şi gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor care au acuzat guvernul de la Ankara de complicitate cu Statul Islamic.
 
La Bruxelles, câteva zeci de kurzi au intrat în sediul Parlamentului European, după ce au reuşit să rupă cordonul de securitate din holul clădirii, şi au ajuns până la etajul trei.
 
Manifestanţii au acuzat ţările europene că nu intervin mai hotărât împotriva islamiştilor care au ocupat întinse regiuni locuite de kurzi din Siria.
 

Citește și: Panică în Parlamentul European: kurzii au luat cu asalt instituția - Corespondență de la Bruxelles

 
Nemulţumiţi de lipsa de reacţie a Uniunii Europene faţă de gruparea teroristă Statul Islamic, kurzii au organizat proteste în toată Europa. La Berlin, 600 de kurzi au ieşit în stradă.
 
Manifestaţii similare au fost organizate şi în alte ţări din Europa: Olanda, Marea Britanie, Austria, Finlanda, Suedia şi Danemarca. Pe aeroportul Heathrow din Londra, câteva zeci de kurzi au întrerupt activitatea preţ de câteva minute. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel