Valul patru, mai scurt: În septembrie - octombrie ne vom uita în urmă la această pandemie. Ce a fost mai rău a trecut

Pexels
Pexels

Vârful pandemiei va fi depășit până în luna octombrie în Marea Britanie, consideră un expert britanic. 

Profesorul Neil Ferguson, de la Imperial College London, sugerează că vârful pandemiei de COVID-19 va fi depășit în curând, sfârșitul lunii septembrie și luna octombrie putând aduce prospecte mai bune. Numărul de infectări în Marea Britanie a început să scadă în ultimele zile, scrie Sky News

Cu toate acestea, Ferguson a insistat asupra precauției pe care toată lumea trebuie să o păstreze, mai ales în urma ridicării restricțiilor din Marea Britanie, ziua de 19 iulie fiind numită „Freedom Day” (trad. - ziua libertății). Acesta a mai precizat că efectul eliminării restricțiilor nu va fi văzut decât peste câteva săptămâni. 

„Trebuie să rămânem precauți, mai ales având în vedere creșterea ratei de contact, în contextul vremii nefavorabile și a reînceperii școlii. Nu am depășit complet situația, dar ecuația s-a schimbat fundamental. Efectul vaccinării a redus enorm riscul spitalizării și pe cel de deces. Și sunt foarte sigură că până la sfârșitul lunii septembrie sau octombrie ne vom uita în urmă la această pandemie. COVID-19 va rămâne cu noi, oamenii vor continua să moară din cauza COVID-19, dar ceea ce a fost mai rău va fi trecut”, a spus profesorul Ferguson într-un interviu acordat unui post de radio al BBC. 

Sportul versus pandemia în Scoția

Cazurile de COVID-19 au scăzut în Scoția, în ciuda ridicării restricțiilor din data de 19 iulie, consideră profesorul Jason Leitch. 

„Am văzut rata spitalizării scăzând. În jur de 3% dintre cei depistați pozitiv sunt internați în spital, însă acum este vorba de tineri, relativ sănătoși și se externează mai repede. Unii rămân în spital, iar numărul deceselor a crescut puțin în ultimele zile”, a spus Jason Leitch. 

În urma meciului dintre Scoția și Marea Britanie, numărul de cazuri a văzut o creștere, din cauza călătoriilor întreprinse. „Din perspectiva sportului, Scoția a ieșit din carantină prea repede. Dar din punct de vedere epidemiologic, am avut și avantaje”, a mai spus acesta. 

Vezi și: Când va lovi valul 4-Delta în România. Epidemiolog, DATE: Este oficial, debutează violent

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel