Urmărește emisiunea live


Palatul Administrativ din Ploiești, iluminat joi, în roșu - culoarea luptei împotriva tuberculozei

 Începând din 1995, la 24 martie este marcată în fiecare an Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei (TBC), cu scopul de a atrage atenţia asupra cauzelor acestei boli, dar şi de a transmite informaţii referitoare la prevenţia şi tratamentul acesteia, potrivit unui mesaj al Consiliului Județean Prahova.

Data de 24 martie a fost aleasă de Uniunea Internaţională Împotriva Tuberculozei, în 1982, ca zi internaţională dedicată eradicării tuberculozei, deoarece la 24 martie 1882, bacteriologul german Robert Koch a informat oficial comunitatea ştiinţifică internaţională că a descoperit bacilul TBC, ceea ce a deschis calea spre diagnosticarea şi vindecarea acestei boli.

În ultimii ani, dintre ţările membre ale Uniunii Europene, România a înregistrat cele mai multe cazuri noi şi recidive raportate anual, conform informaţiilor furnizate de Fundaţia Romanian Angel Apel. Lupta împotriva tuberculozei reprezintă o prioritate de sănătate publică în ţara noastră.

Vezi și: România, cel mai mare REZERVOR de TBC din Europa, spune Wiener. Ce spune despre bolile care vin din Ucraina

Pandemia COVID-19 a afectat semnificativ programele de control ale tuberculozei la nivel global, anulând progresele înregistrate în ultimii 5-8 ani în lupta cu această afecţiuni, potrivit datelor prezentate de fundaţia amintită anterior.

Dat fiind campania de conştientizare şi luptă împotriva TBC, Consiliul Judeţean Prahova răspunde apelului entităţilor care încearcă să pună o stavilă în calea tuberculozei, iluminând joi seară, 24 martie, clădirea Palatului Administrativ în roşu, ca semn al solidarităţii şi implicării în acest demers.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel