Pakistanul are un nou premier, după ce Imran Khan a fost dat jos de Adunarea Națională

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Mian Muhammad Shahbaz Sharif a fost ales premierul al Pakistanului, după ce Imran Khan a fost demis din funcție.

Prim-ministrul pakistanez Imran Khan a fost demis din funțcție în urma unui vot în Adunarea Națională. Voturile pentru au fost 174 dintr-un total de 342.

Acuzat de opoziție de proastă gestionare economică și erori de politică externă, Khan a făcut tot posibilul pentru a rămâne la putere, inclusiv dizolvarea parlamentului și convocarea de noi alegeri, dar Curtea Supremă a acționat, ordonând adunării să se întrunească și să voteze.

În Islamabad, susținătorii partidelor de opoziție au ieșit în stradă pentru a sărbători. 

„Astăzi ne-am adunat aici pentru a sărbători victoria democrației – a spus unul dintre ei – Imran Khan a făcut promisiuni false, a sedus oamenii cu promisiuni false”.

Fost campion de cricket, ales în august 2018 cu partidul Mișcarea Pakistanului pentru Justiție care promite să restabilize economia și să lupte împotriva corupției, Khan este primul prim-ministru al Pakistanului care a fost demis după un vot de cenzură parlamentar (citește continuarea AICI). 

Un nou prim-ministru

Parlamentul pakistanez l-a ales pe Sharif ca noul prim-ministru al țării, după ce au fost exprimate 174 de voturi în adunarea cu 342 de locuri.

„Mian Muhammad Shehbaz Sharif a fost ales prim-ministru”, a declarat speaker-ul interimar Sardar Ayaz Sadiq.

Noul premier ales va forma acum un nou guvern care poate rămâne în funcție până în august 2023, când urmează alegerile generale, scrie AlJazeera.

Acesta a declarat că țara este pe cale să înregistreze cel mai mare deficit bugetar din istoria sa, precum și deficite istorice comerciale și de cont curent. În discurs, Sharif a spus că noul său guvern s-a confruntat cu uriașa provocare de a readuce economia pe drumul cel bun în urma guvernării dezastruoase a lui Khan.

India a tras o rachetă către Pakistan

India a anunţat că a lansat din greșeală o rachetă către Pakistan, informează Reuters şi AFP. Eroarea s-ar fi produs din cauza din cauza unei defecţiuni tehnice, relatează Agerpres.

Ministerul apărării de la New Delhi a comunicat că "în 9 martie 2022, în cursul unei lucrări de întreţinere de rutină, o defecţiune tehnică a dus la lansarea accidentală a unei rachete. S-a aflat că racheta a aterizat într-o zonă din Pakistan. Deşi incidentul este profund regretabil, este şi o uşurare că nu s-a pierdut nicio viaţă din cauza accidentului".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel