Pagube calamități. Peste 158 milioane lei alocate de Guvern pentru lucrări

Guvern Dăncilă
Guvern Dăncilă

Directorul Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa (ABAST), Ioana Diaconescu, a anunţat joi, în cadrul unei şedinţe a Comitetului de Bazin organizate la Bistriţa, că Guvernul a alocat acestei zone peste 158 milioane de lei, în vederea executării lucrărilor de înlăturare a efectelor calamităţilor produse începând cu luna mai.

Din această sumă, mai bine de 90% a revenit judeţului Bistriţa-Năsăud, unde este nevoie de lucrări urgente, menite să crească gradul de amenajare hidrotehnică pe râurile Şieu, Budac şi Dipşa.

"S-a propus un număr mare de lucrări pe ABA Someş-Tisa, cel mai mare număr de lucrări în HG 441 care a fost publicată în Monitorul Oficial azi noapte şi conform căreia, dintr-un total de aproximativ 195 milioane lei la nivel de ţară - lucrări propuse pentru înlăturarea efectelor calamităţilor, care urmează să se execute în regim de urgenţă până la finalul acestui an, ABA Someş-Tisa a propus lucrări şi au fost aprobate în valoare de 158,5 milioane lei. Din această sumă aşa de mare, ponderea cea mai mare o au bazinele din judeţul Bistriţa-Năsăud, pentru că aici au fost cele mai mari probleme pe care le-am avut în acest an, a fost din păcate primul judeţ afectat de precipitaţii, inundaţii şi viituri, motiv pentru care acestui judeţ i s-a alocat suma de 145,9 milioane lei", a declarat Ioana Diaconescu.

Directorul ABAST a precizat că se doreşte începerea lucrărilor cât mai repede, în acest sens fiind elaborat, în cursul zilei de joi, programul de investiţii, ce urmează să fie transmis Ministerului Apelor şi Pădurilor.

Prefectul de Bistriţa-Năsăud, Ovidiu Frenţ, prezent la şedinţă în calitate de preşedinte al Comitetului de Bazin Someş-Tisa, a precizat că banii primiţi vor fi folosiţi pentru 13 proiecte majore identificate în urma inundaţiilor, pe râul Şieu şi pe afluenţii acestuia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel