Șpaga primită de Mazăre, intermediată de un cunoscut om de afaceri

Potrivit România Tv, unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri, cu dublă cetățenie, s-ar afla în spatele intermedierii presupusei șpăgi de 175.000 de euro pe care ar fi primit-o primarul Radu Mazăre.

Potrivit sursei citate, presupusa mită de 175.000 de euro, despre care procurorii spun că ar fi ajuns la primarul Radu Mazăre, ar fi fost intermediată de omul de afaceri Elan Schwartzenberg, un prieten al lui Morgenstern Avraham, reținut în acest moment alături de primarul Constanței. 

Elan Schwartzenberg l-ar fi ajutat pe Mazăre să ascundă banii prin mai multe conturi din off shore-uri. În aceste condiții, omul de afaceri israelian va trebui să dea cu subsemnatul în fața procurorilor DNA pentru complicitate la luare de mită.

Citește și: Schwartzenberg explică prezența sa în preajma delegației lui Băsescu în Israel

Elan Schwartzenberg se află în acest moment în Israel, iar în condițiile în care instanța din România va emite un mandat internațional de urmărire, este greu de pus în aplicare, deoarece Israelul nu-și extrădează niciodată proprii cetățeni. Omul de afaceri s-a aflat și în preajma președintelui Traian Băsescu la ultima vizită a acestuia în Israel, fără a reuși să intre în contact cu acesta.

Elan Schwartzenberg este aşteptat de aproximativ un an la DNA pentru a fi audiat în dosarele privind dispariţia lui Codruţ Marta şi privind societatea Realitatea Media.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel