Schwartzenberg explică prezența sa în preajma delegației lui Băsescu în Israel

Elan Schwartzenberg
Elan Schwartzenberg

Elan Schwartzenberg, cercetat de DNA în dosarul dispariției lui Codruț Marta, a explicat pentru HotNews.ro motivul pentru care a apărut, luni, în preajma delegației lui Traian Băsescu în Israel, la mormântul lui Theodor Herzl, exact în momentul în care șeful statului ar fi trebuit să depună o coroană de flori.

"Nu l-am căutat! Am fost invitat de gazde pentru că altfel nu poți intra în acel loc! Și nici n-am alergat să-l văd în altă parte. Regret că n-am putut rămâne să-l aștept, dar aveam ceva prestabilit", a declarat Elan Schwartzenberg pentru HotNews.ro, care l-a contactat pe omul de afaceri printr-un SMS, pe un număr aparținând omului de afaceri.

Ce spune purtătorul de cuvânt al Președinției

Președintele Traian Băsescu nu a ajuns la ora stabilită inițial pentru depunerea coroanei la mormântul lui Theodor Herzi, deoarece în urma unei inversări în program, șeful statului a participat mai întâi la ceremonia aprinderii Flăcării Veșnice la Yad Vashem.

Întrebat de către jurnaliștii sursei citate dacă omul de afaceri Elan Schwartzenberg a reușit în cele din urmă să discute cu Traian Băsescu, purtătorul de cuvânt al Președinției, Bogdan Oprea, a răspuns: "Domnul președinte Băsescu nu a avut alte întâlniri în afara celor anunțate în programul oficial. Noi nu l-am văzut pe acest domn".

Elan Schwartzenberg, implicat într-un scandal financiar de proporţii, a fost chemat de mai multe ori la audieri la DNA, dar nu s-a prezentat.

Potrivit unor sure judiciare, anchetatorii au demarat o activitate în colaborare cu poliţiile din mai multe state europene pentru a trimite aceste citaţii şi în străinătate. Dacă Elan Schwartzenberg nu se va prezenta la audieri, el va fi adus cu mandat şi riscă chiar emiterea pe numelui său a unui mandat de reţinere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel