Paște 2017. Acțiuni și mobilizare în toată țara

Diverse acțiuni, de la cele de securitate la acțiunile de agrement organizate de către municipalități și nu numai, au loc în Săptămâna Mare și de Paște în lung și-n latul țării.

Paște 2017. Zeci de pompieri, mobilizaţi de Paşte în Mehedinţi

Un număr de aproximativ 40 de pompieri se vor afla cu 12 autospeciale şi alte mijloace de primă intervenţie în preajma a 25 de mănăstiri şi biserici din judeţ în perioada Sărbătorilor Pascale. Echipajele de pompieri vor asigura măsuri de apărare împotriva incendiilor în lăcaşele de cult unde se va înregistra aflux de creştini şi vor interveni în caz de necesitate. 

Tot în Mehedinți, potrivit Agerpres, circa 60% din cele aproximativ 2.000 de locuri de cazare existente în pensiunile şi casele de vacanţă din Clisura Dunării vor fi ocupate în perioada Sărbătorilor Pascale. 

Paște 2017. Pensiunile rurale şi staţiunile montane din Maramureş, ocupate în procent de 90%

Pensiunile rurale din judeţul Maramureş au fost rezervate în proporţie de 90% de turiştii români care au ales să petreacă sărbătorile pascale în lumea satului maramureşean. Turiştii au optat în mare măsură pentru pensiunile situate în satele şi comunele aşezate pe Valea Izei şi Valea Vaserului, dar şi în pensiunile din satele aşezate la poalele Munţilor Ţibleş. 

Paște 2017. Maraton la Sfântu Gheorghe 

Un maraton de încondeiat ouă, care se desfăşoară pe durata a circa 17 ore, este organizat vineri de Fundaţia Guzsalyas din Sfântu Gheorghe, județul Covasna. 

Paște 2017. Tehnica încondeierii ouălor ajunge la aşezămintele sociale din Alba

Vârstnicii de la un aşezământ social din Vinţu de Jos, județul Alba, au învăţat joi să încondeieze ouă, urmând ca vineri să încerce, în premieră, această tehnică beneficiarii unui alt cămin din Alba, cel din Bărăbanţ. Persoanele respective vor fi implicate, sâmbătă, şi în pregătirea preparatelor tradiţionale pentru Paşte, precum drobul şi friptura de miel. 

Paște 2017. Ouăle vopsite în coji de ceapă roşie, la modă în Bistriţa-Năsăud

Ceapa roşie este la mare căutare înainte de Paşti în zona Bistriţa-Năsăud pentru că reprezintă o variantă bio de colorare a ouălor. Obiceiul colorării ouălor cu coji de ceapă se practică mai ales în mediul rural. 

Paște 2017. Ouă de gâscă, noutate la masa de Paști în Giurgiu

Pregătirile pentru sărbătorile Pascale se fac din ce în ce mai mult simţite în pieţele giurgiuvene, tarabele sunt pline cu ceapă şi usturoi verde pentru stufat, ridichile strălucesc în mănunchiuri pregătite pentru salate, în spaţiile special amenajate au apărut comercianţii de carne de miel şi aproape de la fiecare tarabă pot fi achiziţionate ouă proaspete din gospodăriile ţărăneşti, o noutate în acest sezon fiind ouăle de gâscă. 

Paște 2017. Grad de ocupare turistică între 65% şi 75% pe Valea Prahovei

Gradul de ocupare a locurilor de cazare din staţiunile de pe Valea Prahovei pentru perioada sărbătorilor pascale variază între 65% şi 75%, autorităţile spunând că turiştii sunt influenţaţi de vremea schimbătoare, dar şi de apropierea dintre minivacanţa de Paşte şi minivacanţa de 1 Mai. Potrivit operatorilor de turism, preţurile sunt comparabile cu cele de anul trecut. 

Paște 2017. Primarul Gabriela Firea ne invită 'La pas pe Calea Victoriei'

Primăria municipiului Bucureşti organizează, în perioada 15 - 17 aprilie, evenimentul intitulat 'La pas pe Calea Victoriei', ocazie cu care vor avea loc manifestări culturale cu ocazia Paştelui. 

Organizatorii spun că pe segmentul de la intrarea dinspre Piaţa Victoriei până la strada George Enescu, Calea Victoriei va fi destinată exclusiv pietonilor. În această zonă vor fi organizate ateliere creative pentru copii, spectacole de teatru, un studio foto mobil, facepainting şi alte surprize. 

[citeste si]

De asemenea, Corul bărbătesc 'Armon' şi Corul Academic 'Divină Armonie' vor susţine recitaluri. În zonă îşi vor face apariţia şi muzicieni stradali, care îşi vor pune în valoare talentul la instrumente precum chitară, vioară, flaut, saxofon, viola, violoncel şi pian electric. 

În agenda evenimentului va fi cuprins şi spectacolul de teatru 'Zidul', o coproducţie Teatrul Masca - ARCUB, în scenariul şi regia lui Mihai Mălaimare, un spectacol ce aduce în faţa publicului tehnica statuilor vivante, o poveste tulburătoare şi un balet fabulos. 

Paște 2017. Sfânta Lumină de la Ierusalim va fi adusă, sâmbătă, în România

Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă în seara zilei de sâmbătă, cu un avion special, de o delegaţie a Patriarhiei Române. Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Patriarhiei Române, transmis miercuri Agerpres, delegaţia va fi condusă de episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, Timotei Prahoveanul. 

Sfânta Lumină va fi oferită la slujba de Înviere de către Patriarhul BOR, Daniel, clerului şi credincioşilor prezenţi la Catedrala Patriarhală. 

Paște 2017. Peste 8.500 de jandarmi sunt la datorie în Noaptea de Înviere

Jandarmeria anunță că sâmbătă şi în Noaptea de Înviere, peste 8.500 de jandarmi vor acționa la nivel național, pentru a preveni incidentele ce ar putea tulbura ordinea publică, precum și pentru a descuraja faptele antisociale, manifestând o atenţie sporită în zona lăcaşelor de cult, în zonele și arterele intens circulate, precum şi în zonele aglomerate cum sunt: pieţele, gările, autogările, târgurile sau în mijloacele de transport în comun care duc către marile centre comerciale.

Paște 2017. Peste 25.000 de lucrători MAI

În perioada sărbătorilor, la nivel naţional, vor fi la datorie peste 50.000 de angajaţi ai Ministerului de Interne, media zilnică fiind de peste 25.500 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri, care vor acorda o atenţie sporită zonelor aglomerate, staţiunilor turistice şi celor peste 18.000 de lăcaşuri de cult unde se preconizează un aflux de persoane. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel