OUG 9/2017, DESFIINȚAT de un deputat PMP

Deputatul PMP Mureş, Marius Paşcan, critică OUG 9/2017 adoptată de Guvernul Grindeanu.

'Practic, s-a votat posibilitatea cheltuirii banilor publici fără limite, posibilitatea transferului de fonduri de la un capitol bugetar la altul şi alte aberaţii similare. Mai mult, s-a suspendat şi prevederea care atrăgea răspunderea celor ce procedau la încălcarea acestor prevederi. Deci pe scurt: s-a adus în stare de inoperabilitate art. 307 din Codul Penal privind deturnarea de fonduri. O alta aberaţie este suspendarea art. 36 din Legea 500/2002, care prevedea ca Parlamentul aprobă bugetul naţional. Consecinţe: Guvernul face ce vrea el fără filtre sau oprelişti', a arătat Marius Paşcan pe pagina sa web. 

Deputatul susţine că OUG 9/2017 conţine şi un articol prin care se suspendă, până la 1 ianuarie 2018, o serie de prevederi referitoare la creditele de angajament din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice.

'Printre acestea se află şi obligativitatea ca sumele angajate prin Legea bugetului să nu poată fi depăşite de către ordonatori, iar angajarea cheltuielilor din aceste bugete să se facă numai în limita creditelor bugetare aprobate', conform lui Paşcan. 

El a spus că pe considerentele enumerate mai sus a votat împotriva proiectului, chiar dacă în comisia de buget din Camera Deputaţilor au fost introduse totuşi câteva amendamente 'cu modificări benefice pentru militari, poliţişti, funcţionari publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare şi personalul civil din cadrul instituţiilor publice din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională, care rezolvă inechităţile salariale'. 

Deputatul a precizat că prin acest act normativ a fost introdus şi amendamentul prin care este suplimentat cu 30% salariul pentru aleşii locali, primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel