EXCLUSIV  ORDONANȚA VELA. ”Până la 1 septembrie se va întâmpla!”

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Senatorul Marius Marinescu a dezvăluit ce a vorbit joi cu ministrul de Interne, Marcel Vela, la sediul MAI.

'Noi, reprezentanți ai iubitorilor de animale, am avut o întrevedere, la sediul MAI, cu domnul ministru Marcel Vela. Acesta ne-a asigurat că până la data de 1 septembrie, ordonanța privind reorganizarea Ministerului de Interne și înființarea Poliției Animalelor va fi adoptată, Ordonanța Vela, precum i-am spus noi, iubitorii de animale! În calitate de reprezentant al Federației pentru Protecția Animalelor și Mediului (FPAM) și inițiator al Legii de protecție a animalelor, am prezentat o propunere de act normativ de înființare a Poliției Animalelor.' a spus Marinescu.

'Ne dorim să funcționeze după model american. Pe de o parte, să funcționeze ca un SMURD de salvare a animalelor și, pe de altă parte, ca un organ de anchetă, care să investigheze cruzimile săvârșite asupra animalelor și traficul de câini, ajuns în Europa la cifră de afaceri de 1,6 miliarde de euro. Precizăm că furnizorii cei mai mari sunt din România. De asemenea, am cerut ca Poliția Animalelor să funcționeze și ca organ de investigație  privind traficul de carne și trofee de animale sălbatice, în special urși. Nu în ultimul rând, Poliția Animalelor trebuie să facă prevenție atât prin cunoașterea celor expuse mai sus, cât și prin sancționarea dură a infracțiunilor prevăzute în Legea de protecție a animalelor.' a menționat Marinescu.

'În istoria luptei noastre pentru protecția animalelor avem două momente cruciale:

În 2008 s-a înființat Legea de protecție a animalelor, Legea Marinescu, și am introdus sancțiuni pentru a combate cruzimile împotriva animalelor. La timpul respectiv, am prevăzut în Lege că de aplicarea ei se ocupă Ministerul Afacerilor Interne, Autoritatea sanitar-veterinară și ONG-urile de specialitate. Din 2008 până în prezent am organizat zeci de mitinguri în care am cerut înființarea Poliției Animalelor, însă am primit doar promisiuni deșarte.

Al doilea moment crucial este marcat prin înființarea Poliției Animalelor. Prin Ordonanța Vela stopăm masacrul asupra animalelor. Prin urmare, intrăm și noi în lumea civilizată! Mă bucur că am găsit deschidere și bunăvoință la domnul ministru Marcel Vela. Cu siguranță acest proiect se va materializa în luna septembrie.' a concluzionat senatorul Marius Marinescu, pentru DC News.

VEZI ȘI Marinescu, APEL către Guvern după gestul lui Vela. Ministrul de Interne, mişcare fulger

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel