Orban, plângere penală. Piperea: Acuzaţie bolşevică

Suspendare Iohannis. Gheorghe Piperea: Nu există în Constituție așa ceva!
Suspendare Iohannis. Gheorghe Piperea: Nu există în Constituție așa ceva!

Luni seara, în emisiunea România9 de la TVR1, Ionuţ Cristache l-a avut printre alţi invitaţi şi pe avocatul Gheorghe Piperea.

Avocatul Gheorghe Piperea a explicat, în emisiunea România9 de la TVR1, luni seara, din punctul său de vedere, semnificaţia plângerii penale facute de Ludovic Orban, pornind de la "infracţiunea" de trădare naţională:

"Această infracţiune este bolşevică, nici nu ar trebui să existe în Codul Penal. Eu cred că domnul Orban nici n-a ştiut ce a semnat. Ea nu a existat decât din 2013, pe baza cărora se dau condamnări de peste 20 de ani. Infracţiunea de înaltă trădare este cea mai gravă dintre toate, cu detenţie pe viaţă, şi numai membrii CSAT sunt vizaţi, şase sau şapte persoane. De ce spun că este bolşevică această infracţiune? Pentru că este din perioada aceea în care statul român era încontinuu în război rece, în război cu oricine vreţi dumneavoastră cu state străine, puteri ostile. Marea gravitate a plângerii pe care o face domnul Orban, pe care nu cred că o înţelege foarte exact, este că acolo în plângerea penală practic califică statul Israel ca fiind un stat ostil. Şi acest lucru este de o foarte mare gravitate. S-a deschis o cutie a Pandorei. Deocamdată nu am văzut reacţii din partea oficialilor israelieni."

Plângerea lui Orban

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus săptămâna trecută trimiterea la DIICOT a plângerii formulate de preşedintele PNL, Ludovic Orban, împotriva premierului Viorica Dăncilă şi a liderului PSD, Liviu Dragnea, aceasta fiind structura competentă în acest caz.

Liderul PNL o acuză pe Viorica Dăncilă de înaltă trădare, prezentarea cu rea credinţă de informaţii preşedintelui României, uzurparea funcţiei şi divulgarea de informaţii secrete de stat.

Plângerea îl vizează şi pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pentru divulgarea de informaţii secrete de stat.

 Vezi şi: Orban, moțiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Ce zice Chirieac

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel