Orban i-a dat cuvântul lui Costache în prima şedinţă a Guvernului după demiterea prin moţiune

Mihai Ciobanu / 13 feb 2020 / 10:29 Salveaza PDF Comentarii
Foto: gov.ro
Foto: gov.ro

Ludovic Orban a făcut declaraţii la începutul şedinţei de Guvern. Premierul i-a dat cuvântul ministrului Sănătăţii, Victor Costache.

La începutul şedinţei de Guvern de joi, 13 februarie, Ludovic Orban i-a dat cuvântul ministrului Sănătăţii, Victor Costache, celui care i-a cerut să prezinte măsurile care au fost luate în ceea ce priveşte măsurile luate în contextul alertei la nivel mondial privind noul coronavirus. 

"Problema coronavirusului trebuie tratată cu maximă seriozitate. Am înţeles că aţi avut deja Comitete pentru situaţii de urgenţă. V-aş ruga, domnule ministru Costache, să ne prezentaţi cum am pregătit măsurile care trebuie luate", a spus, la începutul şedinţei, Ludovic Orban.

"Vă asigur că, deocamdată, pe teritoriul României nu există niciun caz de infecţie cu coronavirus. Ultima suspiciune a fost infirmată ieri seară târziu. (...) Încă din ianuarie am constituit Comitetul interministerial şi am lucrat săptămânal cu colegii de la MAI, MAE şi Transporturi, pentru a elabora un plan comun de acţiuni.

Săptămâna trecută a fost trecută o OUG comună cu MAE pentru a reface stocurile de biocide, materiale de protecţie şi sanitare şi totul a intrat în linie dreaptă. Sunt proceduri de achiziţie de urgenţă desfăşurate de către Ministerul Finanţelor. În paralel avem capacitate de diagnostic în Bucureşti şi, până la sfârşitul săptămânii, încă alte trei centre din ţară, pentru a nu mai plimba probele dintr-un capăt în altul al ţării. Carantina durează 14 zile, mergem pe protocoalele internaţionale", a răspuns ministrul Sănătăţii. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24