Orban: Programul POSDRU ar putea fi deblocat în decembrie

Programul Operaţional privind Dezvoltarea Resurselor Umane (Auditul Comisiei Europene privind fondurile POSDRU se derulează în perioada 19-23 noiembrie. Întrebat de jurnalişti dacă au fost primite rezultatele auditului, astfel încât să poată fi anunţată deblocarea programului, Leonard Orban a afirmat că, deşi nu există o comunicare oficială în acest sens, autorităţile române au deplina încredere că rezultatele misiunii de audit vor fi pozitive: "Atât timp cât auditul este în desfăşurare, e normal că nu ai asemenea informaţii, dar, din evaluările pe care le avem noi, credem că lucrurile vor fi pozitive, pentru că într-adevăr s-au produs schimbări semnificative. Procedurile au fost nu numai îmbunătăţite, uneori, pe anumite zone, chiar au fost schimbate".

Victor Ponta a declarat recent că, prin acceptarea corecţiilor financiare şi îndreptarea neregulilor constatate în perioada 2009-2011, în luna decembrie ar putea fi reluate rambursările pentru POSDRU.

Pe de altă parte, președintele a declarat: "Ar fi extrem de productiv dacă nu am mai auzi declaraţii «se reia finanţarea», pentru că nu se reia nicio finanţare, abia de ieri a venit auditul UE pe POSDRU, care sper să aibă un rezultat bun şi să se poată relua finanţarea". Traian Băsescu a apreciat că ar fi "extrem de util dacă foarte rapid Guvernul ar trimite explicaţii pentru programele proaspăt presuspendate pentru că nici până acum nu s-a primit niciun răspuns al Guvernului României cu privire la cele reclamate a fi rezolvate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel