Orban, despre Băsescu și porecla "Șică Mandolină" pe care i-a pus-o. Rifai: Este cel mai bun politician al României?

Ludovic Orban a primit întrebarea cheie despre Traian Băsescu. Răspunsul care a surprins-o pe Denise Rifai.

Vezi și: Ludovic Orban, declarație de avere. Rifai l-a pus în fața contului "fantomă": Vreți să păreți mai sărac decât sunteți

Ludovic Orban, despre problemele cu alcoolul. "M-am surprins. Am sărit calul, cum e firesc, e normal"

Denise Rifai l-a întrebat pe Ludovic Orban dacă este Traian Băsescu cel mai bun politician din România, având în vedere schimbul de replici pe care l-au avut de-a lungul anilor. 

Denise Rifai: Dvs. ați spus: "Cine votează cu Băsescu? Alcoolicii, țiganii, prostituatele probabil... deși mă îndoiesc că prostituatele vor vota cu Băsescu având în vedere cum arată". La rândul său, Traian Băsescu v-a ironizat talentul muzical și a folosit la adresa dvs. apelativul "Sică Mandolină". Nu ați fost deranjat, ba chiar ați explicat această alăturare de termeni. Ați spus că Șică este un diminutiv al numelui dvs. Ludovic în varianta ungurească, Laios, Laioșică, cu care ați fost alintat în copilărie. De la Laioșică la Șică nu a mai fost decât un pas. 

Ludovic Orban: Mama îmi spunea așa!

Denise Rifai: Mai târziu, Traian Băsescu și-a reevaluat atitudinea față de dvs, după votul împotriva Guvernului Dăncilă (...) "Primul mare gest de maturitate a lui Orban. Nu o să-i mai spun Șică Mandolină de acum, ci o să-i spun Ludovic Orban". Vreau să-mi spuneți dacă între timp și dvs. l-ați reevaluat pe Traian Băsescu. Este Traian Băsescu cel mai bun politician al României?

"Cred că oamenii politici trebuie judecați după ce au făcut, mai ales când ai avut două mandate de președinte al României, chiar ai după ce să fi evaluat și analizat. Nu mi-a plăcut niciodată, unul dintre motivele pentru care nu am fost de acord cu alianța PNL-PD a fost și faptul că Traian Băsescu era președintele PD. Felul lui de a face politică e total diferit de felul în care gândesc eu politica. Sigur, întotdeauna a știut să vrăjească oamenii, a avut prezență de spirit, un tupeu incredibil, dar aproape nimic din ce a vrut să pară nu a corespuns cu realitatea și dacă ne uităm la ce a făcut, a fost multă bătălie politică, o cultivare permanentă a conflictului, o provocare permanentă a oponenților politici, dar rezultate efective, concrete nu sunt la nivelul a două mandate de președinte. În rest, numai de bine", a spus Ludovic Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel