Orban, ATAC după ATAC: El a DISTRUS solidaritatea opoziției

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Premierul Ludovic Orban a lansat atac după atac către USR, după situația care a avut loc în Senatul României.

„La Senat ce s-a întâmplat? După decizia Curții Constituționale, evident că legea s-a dus la președinte, iar președintele a formulat o cerere de reexaminare în care a solicitat Parlamentului anumite lucruri. Ca să putem ține alegeri, în urma CCR, legea nu trebuie să intre în vigoare până în data de 6 decembrie. Dacă legea intră în vigoare până pe 6 decembrie, nu se mai pot ține alegeri democratice în România. Președintele a trimis cererea de reexaminare, iar noi am reușit să blocăm Biroul Permanent al Senatului pentru că un reprezentant al PSD din Biroul Permanent nu mai vrea să audă de PSD și nu a mai venit la nicio ședință, iar un al doilea a fost ales președintele Consiliului Județean în Ialomița”, a transmis Ludovic Orban, la Realitatea Plus.

Țineți minte numele lui Dîrcă

„Noi am instituit cu opoziția un boicot al activității Senatului, boicotând Biroul Permanent. Fără BP, nu se poate convoca plenul Senatului. PNL, USR, UDMR, PMP, noi am hotărât să oprim PSD-ul să facă rău României, să permitem alegerile anticipate. Noi eram în boicot în a doua săptămână. Ne-am trezit că un senator USR care e în Biroul Permanent, Dîrcă, [a participat]. Nu spun întâmplător Dîrcă, cel care s-a ales alături de Florin Iordache la conducerea Consiliului Legislativ, (...) în aceeași sesiune de vot, având un număr suspect de mare de voturi care arată după aritmetică c-a fost vorba de parlamentarii PSD. El a venit la BP și a distrus practic solidaritatea opoziției, asigurând cvorumul pentru BP și a permis convocarea plenului în Senat”, a continuat premierul.

Întreaga strategie USR este să atace PNL, existând un singur câștigător

„Se întâmplau trei lucruri: se respingea cererea de reexaminare și riscam să nu mai avem alegeri pe 6 decembrie; se respingea inițiativa «Fără penali», pentru că PSD băga pe ordinea de zi să o respingă pentru că nu era un număr suficient de senatori; recăpătau controlul asupra Senatului. Normal că noi care avem experiență și știm cine e PSD nu am căzut în plasa asta. Ce nu înțeleg eu, eu sunt semnatar al inițiativei, eu am făcut campanie, PNL a făcut campanie. Cum îndrăznește cineva să mă pună pe mine în aceeași poziție cu PSD? Adversarul nostru este PSD și noi ne luptăm cu PSD. Din păcate, unii nu înțeleg că dacă ne lovesc pe noi toată ziua și au toată strategia doar să lovească PNL, singurul care câștigă din această atitudine copilărească și lipsită complet de logică este PSD. De fapt, orice atac împotriva PNL din partea unui partener este un serviciu pentru PSD”, a încheiat premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel