Orban, ANUNŢ IMPORTANT despre ieşirea din localitate, după ridicarea Stării de Urgenţă

Premierul Ludovic Orban a anunţat în ce condiţii va fi permisă ieşirea din localitate după 15 mai, dată la care se ridică starea de urgenţă. 

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni seara, că deplasarea în afara localității va fi permisă după 15 mai pentru anumite motive, cum ar fi în interes de serviciu, la rude sau pentru munci agricole. El a spus că și comerțul va fi deschis, cu excepția barurilor și restaurantelor.

Premierul Ludovic Orban a declarat că deschiderea activităților din comerț după 15 mai va stimula consumul și reluarea producției.

„Vom deschide comerțul cu excepția mall-urilor. E important că se deschide comerțul. Va fi un stimulent pentru reluarea producției. Și hotelurile vor fi deschise. Restricții vor fi la restaurate, cafenele, baruri. Din evaluarea noastră, restaurantele sunt considerate printre cele mai mari riscuri epidemilogice. Deschiderea frizeriilor, a cabinetelor stomatologice, și acestea sunt activități care vor permite revenirea la normalitate, din punct de vedere economic", a spus Orban.

El a precizat că deși psihologic oamenii ar avea nevoie să socializeze în restaurante sau cafenele, acest lucru nu este posibil. Șeful Guvernului a spus însă că nu exclude varianta deschiderii cafenelelor și restaurantelor în spații deschise.

„Nu excludem ca cele în spații deschise, în anumite condiții, să le deschidem la 1 iunie, la 15 iunie. Începe sezonul de vară cam în jurul datei de 15 iunie sau 1 iulie. Deci nu exludem varianta asta. E adevărat, riscul epidemiologic în spații deschise pentru restaurante, cafenele, este mai mic, dar trebuie să luăm măsurile specifice pentru a reduce riscul de răspândire a virusului", a spus Orban, conform Mediafax. 

Cum se iese din localitate

Potrivit acestuia, deplasările în afara localității vor fi permise numai pentru anumite motive.

„Deplasarea în afara localității va fi permisă pentru anumite categorii de motive, pe care le considerăm întemeiate: deplasări de serviciu, la rude, la activitățile agricole. Dacă dăm drumul la alpinism, înseamnă că se pot duce la munte, adică va exista o anumită relaxare și în ceea ce privește deplasarea în afara localităților", a mai declarat premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel