Orașul în care autoritățile au angajat o turmă de CAPRE ca să scape de iarba uscată din cauza căreia izbucnesc incendii

Orașul în care autoritățile au angajat o turmă de CAPRE ca să scape de iarba uscată din cauza căreia izbucnesc incendii / Foto: Pixabay, de Petra
Orașul în care autoritățile au angajat o turmă de CAPRE ca să scape de iarba uscată din cauza căreia izbucnesc incendii / Foto: Pixabay, de Petra

Află în articol în ce oraș autoritățile au angajat o turmă de CAPRE ca să scape de iarba uscată din oraș.

În SUA, autoritățile din California se pregătesc pentru sezonul incendiilor de vegetație. Și, pentru că un pic de ajutor nu strică niciodată, oficialii din Sacramento au angajat o turmă de capre ca să scape de iarba uscată din oraș, relatează Pro Tv. Cornutele sunt deja o prezență obișnuită. În fiecare an sunt chemate să ia parte la operațiunile de curățare a terenurilor, iar localnicii se mândresc cu această abordare ecologică și eficientă, bineînțeles.

Cele câteva sute de capre se pot ocupa de o bucată de pământ de peste 8.000 de metri pătrați. În plus, ajung fără probleme și în locurile mai greu accesibile pentru maşinile clasice de tuns iarba.

Incendiu de vegetație în Buzău. Ard zeci de hectare de pădure

O suprafaţă de 500 de hectare de vegetaţie uscată, dar şi alte zeci de hectare de pădure din Breaza şi Pietroasele au fost cuprinse, sâmbătă, de un incendiu puternic, peste 100 de pompieri din mai multe judeţe, dar şi jandarmi intervenind la faţa locului, transmite Agerpres.

Conform datelor comunicate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, focul a cuprins 500 de hectare de vegetaţie uscată, lăstăriş şi mărăciniş, 50 de hectare pădure de pin la Breaza şi 6 hectare de pădure la Pietroasele.

La faţa locului intervin 110 pompieri din cadrul inspectoratelor Buzău, Prahova, Vrancea şi de la Unitatea Specială de Intervenţie de la Ciolpani, precum şi jandarmi din cadrul IJJ Buzău. De asemenea, inspectorul şef al ISU Buzău, Nicolae Tudoroiu, este prezent la faţa locului, preluând comanda intervenţiei. La locul evenimentului a fost mobilizat şi un container multirisc.

În acelaşi timp, pompierii buzoieni gestionează şi alte intervenţii de vegetaţie uscată, pe raza municipiului Râmnicu Sărat şi a localităţilor Mărăcineni, Posta Câlnău, Podgoria. 

Tototdată, pompierii dâmboviţeni au reuşit, după mai multe ore de intervenţie, să stingă incendiul de vegetaţie uscată de la Raciu, informează, sâmbătă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa. Flăcările s-au manifestat pe o suprafaţă de circa patru hectare, dintre care unul în liziera pădurii din apropiere. Vezi mai mult AICI.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel