Oprescu s-a supărat pe Radet. Află de ce

INTERVIU - SORIN OPRESCU
INTERVIU - SORIN OPRESCU

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, consideră că Radet nu și-a gestionat corect banii și intenționează să acționeze în judecată conducerea companiei.

După ședința de luni a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, Sorin Oprescu, a declarat că vizează să acționeze în judecată Radetul din cauza modului incoerent de cheltuire a banului public. "Am să adresez o plângere penală pentru acest motiv. Dacă nu or mai fi şi alte motive. Primăria Generală împotriva modului în care au fost gestionaţi banii la RADET. Împotriva conducerii RADET. Este vorba de o serie de cheltuieli, iar banii se duc în alte conturi şi atunci, în faţa evidenţei, am procedat după lege. Am intrat la controlul obişnuit, contabil-financiar", a declarat edilul Capitalei.

Sorin Oprescu a condamnat datoriile istorice și penalitățile la fel de mari ale Radet către Elcen, ceea ce ar putea determina intrarea în insolvență a comapniei.

"RADET-ul poate să intre în insolvenţă în momentul în care nu-şi plătesc datoriile şi le blochează conturile. Pentru bucureşteni înseamnă că ar trebui să plătesc bugetul Capitalei o dată şi jumătate, pentru a acoperi nişte hoţii care au loc, de ani şi ani de zile. Penalităţi la penalităţi. Pe un contract cadru făcut în anul 2001-2002 de către ANRE, care nu poate fi atacat pentru că este prin hotărâre de Guvern", a explicat primarul general.

Primarul general al Capitalei intenționează să nu mai plătească nici către Elcen, considerând că Radet-ul poate intra în faliment din cauza Elcen care trăiește doar ”după urma Capitalei”.

"Nu mai am chef să le dau niciun fel de ban nemuncit sau nedatorat cinstit. Costurile sunt acoperite. Am plătit 3.000 de miliarde lei vechi şi acum mi se comunică faptul că am 5.000 de miliarde şi penalităţi - mai mult de 8.000 de miliarde lei vechi. Penalităţi la penalităţi. Eu îmi achit subvenţia pe care am promis-o bucureştenilor, din banii dânşilor şi, fără probleme, îmi achit toate aceste sume. Dar ei socotesc în felul în care vor, pentru ca Primăria să rămână captivă încă vreo 520 de ani de acum încolo", a afirmat Sorin Oprescu, completând că facturile la zi au fost plătite, în schimb nemaionorând nicio datorie din luna august-septembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel