Oprescu, despre schimbarea importantă care vizează Capitala

Sorin Oprescu și Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Attila Korodi, au susținut marți o conferință de presă având ca subiect Proiectul privind implementarea sistemului de transport cu bicicleta în zona centrală a Capitalei.

"La fel ca în toate capitalele dezvoltate, Bucureștiul are nevoie să investească pentru reducerea emisiilor de noxe, pentru a descuraja folosirea automobilelor individuale şi pentru a oferi ca alternativă un transport public fluent, prin realizarea unor benzi dedicate acestuia precum și pentru încurajarea folosirii bicicletelor. Guvernul a înțeles această necesitate, iar la data de 19 aprilie a aprobat alocarea sumei de 44,6 milioane de lei către București, prin Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice, pentru finanțarea proiectului 'Implementarea unui sistem de transport cu bicicleta în zona centrală a Municipiului București'.

VEZI ȘI: Ascunzișurile luptei politice din Capitală. Ce spune Sorin Oprescu despre efectele rezultate


Attila Korodi a vorbit despre avantajele acestui proiect care ar urma să fie finalizat în curând. 

"Avantajele sunt multiple și sunt evidente: eliberarea marilor bulevarde de mașini, îmbunătățirea stării de sănătate și aici vorbim nu numai de emisiile de gaze cu efect de seră, ci și de noxele care provin din transportul bucureștean. Este vorba și de siguranța traficului rutier, și de siguranța atât a bicicliștilor, cât și a pietonilor", a adăugat Attila Korodi.

În încheiere, Primarul General a declarat că vrea să modernizeze orașul și să creeze posibilități de deplasare de orice fel, punând pe primul loc siguranța bicicliștilor și a pietonilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel