Ascunzișurile luptei politice din Capitală. Ce spune Sorin Oprescu despre efectele rezultate

În Capitală, există o bătălie politică din care cetățenii sunt cei care ies în pierdere.

Sorin Oprescu se luptă cu alianța PDL-PNL pentru pistele de biciclete. Primarul General a propus Consiliului General al Municipiului București proiectul de Hotărâre privind includerea în Buget a sumelor aprobate de Guvern pentru un sistem de transport cu bicicleta în zona centrală a orașului.

VEZI ȘI: Exclusiv. Interviu emoționant cu Sorin Oprescu despre maestrul Radu Beligan. "Este un bun național"

Acest lucru ar fi putut deveni realitate dacă Consilierii Generali ai PDL, PNL și PMP nu s-ar fi abținut de la votul acestui proiect.

Lupta politică împiedică dezvoltarea orașului

"De la începutul ședinței de consiliu am atras atenția că lupta politică nu trebuie să împiedice luarea deciziilor administrative, în folosul cetățenilor acestui oraș. Cei care s-au abținut astăzi s-au opus, în fapt, dezvoltării orașului. Primăria Capitalei a reușit să convingă Guvernul României să investească la București o parte din fondurile Ministerului Mediului dedicate reducerii emisiei de noxe, iar legislativul local, politicieni aleși de cetățeni să le reprezinte interesele, au respins acești bani. Asta vreau să înțeleagă societatea civilă, bucureștenii dornici să se plimbe cu bicicleta și să trăiască într-un mediu curat", a spus Sorin Oprescu.

Care este scopul proiectului

Proiectul care urmează să se realizeze este constituit dintr-o rețea de străzi și bulevarde desfășurate pe axele Nord-Sud și Est - Vest ale Municipiului București. Acest proiect are scopul de reducere a emisiilor de noxe și de îmbunătățire a calității vieții oamenilor. De asemenea, se dorește descurajarea folosirii automobilelor individuale şi de a oferi ca alternativă un transport public fluent, prin realizarea unor benzi dedicate acestuia, precum şi încurajarea folosirii bicicletelor, pentru care se realizează, de asemenea, piste dedicate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel