Opoziţia rusă va protesta la venirea la putere a lui Vladimir Putin

Opoziţia rusă pregăteşte o serie de proteste sâmbătă la care sunt aşteptate zeci de mii de persoane din Moscova şi din provincie pentru a contesta victoria electorală a lui Vladmir Putin.

Autor: Anca Murgoci

Solidarnost, una din mişcările de opoziţie, a indicat faptul că primăria Moscovei a dat acordul opoziţiei să organizeze în Piaţa Bolotnaia o manifestaţie la care vor participa aproximativ 30.000 de ruşi.

Pe pagina de Facebook a "Manifestaţiei pentru alegeri corecte" 35.000 de persoane au anunţat că vor participa la mitingul de la Moscova care va avea loc sâmbătă de la 10.00 la 14.00 GMT(12.00-16.00 ora României). Protestele vor avea loc şi în Sankt Petersburg, în Ural şi Siberia.

Potrivit Mediafax, Consiliul pentru Drepturile Omului de pe lângă preşedintele rus a propus organizarea de noi alegeri legislative, în cazul în care acuzaţiile de fraude se confirmă.

Şeful serviciilor sanitare ruse le-a recomandat oamenilor să nu participe la aceste mitinguri pentru că s-ar răspândi viruşi şi ar putea apărea o epidemie de gripă.

Potrivit unor profesori, elevii de la liceele din Moscova au fost chemaţi pentru a da un examen de limbă rusă pentru a evita participarea lor la protest.

Circa 1.600 de persoane din Moscova şi Sankt Petersburg au fost arestate de poliţie pentru că au contestat alegerile legislative şi pentru că au susţinut că acestea sunt fraudate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel