EXCLUSIV  Operetă. Ministrul Romașcanu, AVERTISMENT clar: E cazul să înțeleagă

Lucian Romașcanu, ministrul Culturii, a fost invitatul interviurilor DC News unde a vorbit despre problemele care există la Teatrul de Operetă şi Musical "Ion Dacian" din Bucureşti.

"De ce nu funcționează Opereta la Operetă, în primul rând. Acel sediu, frumos de altfel, este o investiție care nu s-a finalizat. Mai sunt de făcut investiții de 250.000 euro care vor asigura și zona din exterior, și interiorul, dar și obținerea avizelor necesare de la ISU pentru a putea funcționa.

Sunt într-o permanentă postură de rugăminți și cereri către conducerea Operetei pentru a-mi furniza ceea ce trebuie mai departe, o actualizare a devizului pentru lucrările efectuate și neplătite și un document care să îmi arate ce lucrări mai trebuie făcute pentru a realiza toate demersurile legale necesare terminării investiției de acolo.

Lucrurile se mișcă foarte greu. Au termen până la 27 octombrie să îmi dea toate documentele, altfel voi fi forțat să iau măsuri pe care nu le-am luat niciodată de când am venit la minister. De când sunt eu ministru nu a plecat nimeni. Este cazul să înțeleagă și îi rog și public să luăm foarte în serios ce avem de făcut pentru că o instituție care are un buget rezonabil și a făcut doar 13 reprezentanții până acum nu este o instituție care să funcționeze. Eu nu voi închide nicio instituție de cultură. Nu doar că Opereta nu are unde să joace, dar mai este o problemă foarte mare - Bucureștiul, în general, nu are suficiente săli de spectacol. Avem una nou-nouță pe care nu o folosim. La Ministerul Culturii nu există priorități de rang doi. Toate sunt priorități", a zis Lucian Romașcanu la DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel