OPERAȚIUNE ANTITERORISTĂ soldată cu TREI MORȚI în BELGIA

Trei persoane au murit, joi seară, într-o operațiune antiteroristă a poliției, desfășurată în Belgia, în orașul Verviers.

Un presupus grup terorist a fost atacat de trupele speciale ale poliţiei din oraşul Verviers, situat aproape de graniţa cu Germania.

Descinderile au avut loc într-un cartier din apropierea gării din oraş, iar mai mulți martori au anunțat pe Twitter că au auzit explozii în apropiere de Rue du Palais.

Schimburile de focuri au durat aproximativ zece minute, iar la capătul lor poliţia a anunţat că mai multe persoane au fost arestate, transmite presa franceză.

Parchetul federal a precizat că a avut loc o operațiune a poliției în apropierea centrului orașului, dar nu a confirmat existența victimelor, a relatat agenția belgiană de presă Belga, care a precizat că acțiunea poliției continuă.

"O operațiune este în desfășurare", au menționat pentru AFP surse apropiate guvernului. Una dintre acestea a adăugat că ar fi vorba de presupuși jihadiști întorși din Siria, scrie Agerpres.

Mai multe străzi din oraș au fost închise circulației, a transmis poliția locală, în timp ce mai multe ambulanțe au ajuns la fața locului, informează Le Soir.

Presa belgiană scrie că victimele ar fi fost interceptate de autorități în timp ce pregăteau un atentat la Bruxelles, în capitala Belgiei. În baza interceptărilor, poliția belgiană a pregătit operațiunea antitero și a intervenit în această seară.

Vezi și: Al Qaida revendică atacul din Paris: planul și motivele masacrului executat de frații Kouachi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel